Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Gradu Bjelovaru odobreno financiranje za sedam novih energetskih obnova javnih zgrada

Najvažniji dio projekta je zgrada IV. osnovne škole Bjelovar s dvoranom

energetske obnove javnih grada Bjelovar
Foto: Bjelovar energetske obnove javnih grada bjelovar

Nastavlja se novi krug energetskih obnova javnih zgrada sufinanciranih iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti – NPOO. Grad Bjelovar ostvario je pravo na sufinanciranje energetskih obnova sedam javnih zgrada u vlasništvu Grada Bjelovara, a to su energetske obnove Informativno-edukacijskog centra Barutana, društvenog doma Trojstveni Markovac, društvenog doma Gudovac, kompleks zgrade IV. osnovne škole Bjelovar sa školsko-sportskom dvoranom, područne škole Prgomelje, Gradske streljane te sportskog dijela zgrade javne i društvene namjene na adresi Petra Zrinskog 4.

Ukupna vrijednost navedenih obnova iznosi 4,9 milijuna eura, a bespovratna sredstva iznose 3,4 milijuna eura. Gradonačelnik Dario Hrebak predstavio je pojedinosti ovih projekata naglasivši da će uz bespovratna sredstva određeni dio troškova morati snositi i Grad Bjelovar, točnije 1,5 milijuna eura.

– Radi se o energetskim obnovama Informativno-edukacijskog centra Barutana, znate da je to zgrada koja je iznimno važna te da se mora očuvati, ali i obnoviti. Tu je i Društveni dom Trojstveni Markovac, zatim Društveni dom u Gudovcu. Potom, najvažniji dio tog projekta, kompleks zgrade IV. osnovne škole Bjelovar sa školsko-sportskom dvoranom koju ćemo dodatno svojim sredstvima obnoviti. Planiramo zamijeniti parket kako bi ta poznata dvorana zasjala u punom sjaju. Rekao bih da će biti neprepoznatljiva u odnosu na ono što je danas, ići će u potpunu rekonstrukciju i obnovu. Bit će dosta zanimljivih stvari. Dvorana Europskih prvaka nam je izuzetno bitna i bit će projektirana da zadovolji kriterije najstrožih europskih natjecanja. Zatim Područna škola Prgomelje, iako moramo biti jasni prema javnosti. Mi ćemo ugovor u ovom trenutku potpisati, no nećemo ga konzumirati jer su nam se javili s jednom dobrom nakanom iz Bjelovarsko-bilogorske županije koja upravlja tom školom. Oni planiraju proširiti tu školu s jednosmjenskom nastavom pa ćemo sačekati da oni odrade svoj dio – detaljan je bio gradonačelnik Hrebak. 

storyeditor/2024-04-11/PXL_080424_112747371.jpg Županijski centar za razvoj umjetne inteligencije Bačić i Boban uručili ugovore za jedinice lokalne samouprave storyeditor/2024-04-12/bjelovar_a_vodovod_foto_1.jpg Ukupna vrijednost projekta je 16,557.181,60 eura Jedini cjevovod za opskrbu Bjelovara pitkom vodom ide u obnovu storyeditor/2024-04-12/novi_vrtic.jpeg Gradonačelnik Radić obišao gradilište vrtića U novi vrtić u Cvjetnom naselju mališani će krenuti već najesen