Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Otvoreno javno savjetovanje

Najveća investicija iduće godine bit će prometnica S2 u Poduzetničkoj zoni

1/2
Foto: Grad Velika Gorica
Druga najveća investicija je izgradnja pristupne prometnice koja će Mraclinsku Dubravu spojiti s D30 za što će se izdvojiti 6,18 milijuna kuna

Grad Velika Gorica otvorio je javno savjetovanje na kojem građani mogu dati svoje prijedloge i mišljenja o Programu građenja komunalne infrastrukture za 2019. godinu.

Najskuplja prometnica planirana za iduću godinu bit će prometnica S2 u Poduzetničkoj zoni Vukovinsko polje za čiju se projektnu dokumentaciju, gradnju, nadzor i kontrolu planira izdvojiti 13,2 milijuna kuna. Druga najveća investicija je izgradnja pristupne prometnice koja će Mraclinsku Dubravu spojiti s D30 za što će se izdvojiti 6,18 milijuna kuna, a nešto manje koštat će izgradnja mosta u Kučama nad kanalom Sava-Odra. Natječaj za izvođača radova je u tijeku, a za ovaj projekt, odnosno za gradnju,nadzor i kontrolu planira se utrošiti 6 milijuna kuna.

Okupljeno prvo Dječje gradsko vijeće Okupljeno prvo Dječje gradsko vijeće Djeca zasula gradonačelnika pitanjima o biciklističkim stazama, igraonicama...

Plan gradnje za 2019.

U planu gradnje za 2019. godinu je i Vukomerička ulica, i to od Ulice A. K. Miošića do Ulice kneza Ljudevita Posavskog. S obzirom na to da se očekuje početak rada logističkoga centra Hrvatske pošte, planira se rekonstrukcija ove ulice u iznosu od gotovo dva milijuna kuna.

- Na red bi trebala doći i Ulica Petra Zrinskog na Plesu, i to od Plepelićeve ulice do Ulice F. K. Frankopana, a za projektnu dokumentaciju i gradnju izdvaja se dva milijuna kuna. Novi asfalt dobit će i dio Miošićeve od Kolarove do Kurilovečke ulice za što se planira izdvojiti 3 milijuna i 399 tisuća kuna - poručuju iz Grada. Za radove na rekonstrukciji Trga majke Hrvatice u Velikoj Mlaki predviđeno je 210 tisuća kuna.

Vezano za biciklističke staze u 2019. godini u planu programa gradnje je rješavanje projektne dokumentacije za pješačko-biciklističku stazu od Velike Gorice do Groblja Kušanec i biciklističku stazu od Groblja Kušanec do Male Bune. Za projektnu dokumentaciju i projektni elaborat predviđa se izdvojiti 135 tisuća kuna.

Velika Gorica U Parku Franje Tuđmana Mame dobile prvu klupu za dojenje

Mrtvačnica u Dubrancu

Još 7 tisuća kuna Grad namjerava izdvojiti za projektnu dokumentaciju staze od Velike Gorice do jezera Čiče. Kada su u pitanju parkovi i dječja igrališta, u programu se predviđa 280 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju i kupnju opreme kako bi se uredilo dječje igralište kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, a isti iznos izdvojit će se za gradnju i projektnu dokumentaciju kako bi se uredio Park mons. Ladislava Loine u Lukavcu.

Dubranec bi konačno mogao dobiti novu mrtvačnicu jer za ovaj projekt se planira izdvojiti tri milijuna kuna. Uložilo bi se 363 tisuće kuna za postavljanje ograde i uređenje šljunčanog parkirališta na groblju u Ščitarjevu. Za drugu fazu mrtvačnice u Kušancu predviđeno je 4,6 milijuna kuna, a još 240 tisuća kuna namijenjeno je za gradnju mrtvačnice u Šiljakovini. Na javno savjetovanje daje se i nacrt Programa redovnog održavanja komunalne infrastrukture, a javna savjetovanja otvorena su do 15. studenoga.

Gradnja spomen doma 153. brigade Velika Gorica Projekt vrijedan 2,5 milijuna kuna Muzej 153. brigade: 'Radimo sve kako se Domovinski rat nikad ne bi zaboravio'