Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Dvorana dobila novi parket

Nakon 15 godina nastava i trening u kvalitetnijim uvjetima

novi parket u dvorani u Poreču
Foto: Grad Poreč
Grad Poreč za obnovu parketa u sportskoj dvorani Veli Jože izdvojio je 615.000 kuna

Novi, plavi parket u sportskoj dvorani Veli Jože spremno je dočekao početak nove školske godine, nakon što su protekla dva mjeseca u dvorani izvođeni radovi. Time će nakon petnaest godina porečki osnovnoškolci, srednjoškolci i sportski klubovi napokon moći održavati nastavu i treninge u kvalitetnijim uvjetima u jednoj od omiljenijih porečkih sportskih dvorana.

Parter u dvorani Veli Jože vrlo se intenzivno koristio svakoga dana, od jutra do večeri. Radi vrlo gustog termina korištenja ali i zamora materijala, ukazala se potreba za sanacijom parketa i noseće podne konstrukcije, pa je investitor - Grad Poreč-Parenzo za obnovu parketa izdvojio 615.000 kuna (s PDV-om), izvijestili su iz Grada Poreča.

Prilikom izvođenja radova podignut je kompletan podni sloj parketa, izvršena je kontrola i popravak elastične potkonstrukcije, ponovna montaža višeslojnog panelnog parketa sa zamjenom oštećenog parketa novim, nova završna obrada, izrađene su nove crte koje obilježavaju različite vrste terena te nova završna boja podloge. U konačnici, dvorana je novim crtovljem predviđena za sljedeće sportove: glavni teren za košarku – uzdužno iscrtano, glavni teren za odbojku – uzdužno iscrtano, glavni teren za rukomet – uzdužno iscrtano, tri terena za trening igrača košarke – poprečno iscrtano, tri terena trening igrača odbojke – poprečno iscrtano i tri terena trening igrača rukometa – poprečno iscrtano.

Obnovom partera poboljšani su uvjeti treniranja i igranja, imajući u vidu prvenstveno zdravstvenu komponentu. Zbog amortizacije novog parketa, sada će biti puno ugodnije i zdravstveno primjerenije igrati i trenirati u sportskoj dvorani.