Izbornik
Naslovnica Gradovi
Nastavlja se suradnja Grada Slatine i Mjesnog odbora Bakić

Nakon kosilice, stigao i trimer za održavanje parkova

Foto: Mihaela Feldi
Ovime će se još više olakšati posao oko brige o okolišu, odnosno održavanja javnih zelenih površina u mjestu, jer se vodi briga o košnji parka, uređenju okoliša oko mrtvačnice, crkvenog prostora...

Nakon što je prije godinu dana u sklopu malih komunalnih akcija Grad Slatina nabavio samohodnu kosilicu te ju predao u prave ruke članova Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljnog ogranka Bakić, ovih je dana onamo stigao i trimer, ovoga puta na zahtjev Mjesnog odbora Bakić.

Budući da su aktivnosti bakićkog Mjesnog odbora i TO UHDDR Bakić usko povezane, ovime će se još više olakšati posao oko brige o okolišu, odnosno održavanja javnih zelenih površina u mjestu, jer se vodi briga o košnji parka, uređenju okoliša oko mrtvačnice, crkvenog prostor ili bilo koje druge lokacije u mjestu.

– Naša je suradnja nastala na dobrim temeljima i vjerujem da će se vrlo kvalitetno nastaviti i ubuduće na obostrano zadovoljstvo. MO Bakić i TO UHDDR Bakić svakako mogu poslužiti svima za primjer jer su Bakić učinili jednim prelijepim mjestom za življenje – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

– Hvala puno Gradu na razumijevanju jer sada će nam biti puno lakše obavljati posao s kojim smo već intenzivno započeli ovoga proljeća, a u planu je niz radnih akcija kojima će se, osim na uređenju okoliša, raditi i na uređenju ostave – istaknuo je Ivica Pavin, predsjednik MO Bakić i predsjednik TO UHDDR Bakić.

UGOVORE su potpisali ravnatelji osnovnih škola i načelnici općina, a župan Posavec istaknuo je da su za 15 osnovnih škola, dvije srednje te pet sportskih dvorana projekti spremni za natječaje Kreće novi investicijski val U obnovu idu područne škole u Gardinovcu i Zasadbregu, a u dogradnju OŠ u Šenkovcu PRILIKA ZA MALE PODUZETNIKE Potpora se dodjeljuje u iznosu od 20 posto prihvatljivih troškova, maksimalno 7000 eura Poticanje proizvodnih i prerađivačkih djelatnosti obrta i trgovačkih društava s područja Samobora Grad izdvaja 53.000 eura za kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu Potpredsjednik Vlade, ministar Branko Bačić u pratni sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka obišao je radove obnove zgrada Učeničkog doma u Sisku i zgrada Gimnazije Sisak Centar kompetentnosti umjesto domobranske vojarne U Sisku se obnavlja Gimnazija i uređuje prvi učenički dom