Izbornik
Naslovnica Gradovi
Poticanje proizvodnih i prerađivačkih djelatnosti obrta i trgovačkih društava s područja Samobora

Grad izdvaja 53.000 eura za kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu

PRILIKA ZA MALE PODUZETNIKE Potpora se dodjeljuje u iznosu od 20 posto prihvatljivih troškova, maksimalno 7000 eura
Foto: Samobor
Potporu mogu ostvariti subjekti malog gospodarstva koji obavljaju proizvodnu i/ili prerađivačku djelatnost na području grada Samobora. Javni poziv i sva dokumentacija nalaze se na mrežnim stranicama Grada

Grad Samobor i u ovoj godini dodjeljuje potpore za kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu koja privlače brojne male poduzetnike. Potporu mogu ostvariti subjekti malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva) koji obavljaju proizvodnu i/ili prerađivačku djelatnost na području grada Samobora.

Javni poziv otvoren je do 22. svibnja 2023. godine, a ukupno je za tu namjenu Grad u proračunu osigurao 53.000,95 eura. Za potpore trgovačkim društvima i zadrugama osigurano je 26.550,00 eura, a za potpore obrtnicima 26.545,00 eura. Minimalni iznos ulaganja je 10.000,00 eura, a pojedinačni trošak unutar ulaganja mora biti veći od 1.300,00 eura. Potpora se dodjeljuje u iznosu 20 posto prihvatljivih troškova ulaganja do maksimalnog iznosa od 7000,00 eura.

Javni poziv i sva dokumentacija potrebna za prijavu objavljeni su na mrežnim stranicama Grada Samobora. Podsjećamo da je u tijeku i javni poziv za dodjelu financijskih sredstava kao potpora (samo)zapošljavanju u privatnom sektoru na području grada Samobora malim gospodarskim subjektima; obrtima, trgovačkim društvima i OPG-ovima sa sjedištem/prebivalištem na području grada Samobora, a koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora. Za potpore (samo)zapošljavanju u privatnom sektoru Grad je osigurao oko 60.000 eura. Potpore ze kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu te potpore (samo)zapošljavanju samo su jedna u nizu mjera kojima gradska uprava nastoji poticati poduzetništvo, a to je Samoboru lani, drugi put zaredom donijelo titulu najboljeg grada za poduzetništvo.

UGOVORE su potpisali ravnatelji osnovnih škola i načelnici općina, a župan Posavec istaknuo je da su za 15 osnovnih škola, dvije srednje te pet sportskih dvorana projekti spremni za natječaje Kreće novi investicijski val U obnovu idu područne škole u Gardinovcu i Zasadbregu, a u dogradnju OŠ u Šenkovcu UKUPNA VRIJEDNOST investicije je 245 tisuća eura, od čega je 77,4 tisuće eura bespovratna potpora iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je veći dio sredstava osigurao sam Distributivni centar 700 fotonaponskih modula na Distributivnom centru za voće i povrće u poslovnoj zoni Rakitovec u Velikoj Gorici Solarna elektrana već sada nam je uštedjela 50 posto struje, a ljeti će još i više U reviju su bili uključeni učenici zanimanja krojač, frizer, kuhar i elektro-instalater koji su pod voditeljskom palicom Andree Bećarević i uz pjesmu Ante Benkovića prošetali crvenim tepihom i ispričali modno-frizersku priču Španjolske i Grčke 8. slatinski obrtničko-gospodarski sajam još uspješniji od prethodnih Tajne lončarstva, praline te rad motora i solarnih panela