Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
na području bivše vojarne

Nakon više od 50 godina Samobor dobiva novu školu

Učionice će biti razmještene na tri etaže: u prizemlju je planiran blok s kuhinjom, a na katu administrativne prostorije. Predviđena je i gradnja sportske dvorane
Foto: Samobor
Projektom je planirano 20 razrednih odjeljenja za 440 učenika

Nakon što je početkom ove školske godine svoja vrata učenicima prvih razreda Osnovne škole Bogumila Tonija otvorio trenutačno najmoderniji odgojno-obrazovni objekt na području Samobora, onaj u Langovoj ulici, Grad Samobor sada kreće u realizaciju dugo očekivane kapitalne investicije – izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane. Gradit će se na području nekadašnje vojarne i to tako da će se rekonstruirati i dograditi postojeći objekt br. 5. Grad je pripremio kompletnu dokumentaciju i ishodio građevinsku dozvolu, a sada su osigurana i financijska sredstva za gradnju jer je iz fondova EU ostvareno gotovo 10 milijuna eura. Potvrdili su to iz Ministarstva znanosti i obrazovanja nakon što je projektni prijedlog prijavljen na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava "Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole".

Projekt Grada Samobora ocijenjen je kvalitetnim te udovoljava svim propisanim kriterijima za ostvarivanje bespovratnih sredstava.

– Izrazito me veseli što smo ostvarili znatna europska sredstva za kapitalni projekt koji se očekuje dugi niz godina i to s pravom, jer će riješiti dugogodišnji problem nedostatka školskih kapaciteta u Samoboru. Sada se taj plan ostvario na najbolji mogući način, jer imamo zatvorenu financijsku konstrukciju za realizaciju ovog povijesnog projekta u Samoboru. Pokrećemo sve potrebne procedure kako bi izgradnja i rekonstrukcija nove osnovne škole počela što prije. Samobor će nakon više od 50 godina dobiti novu školu – istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot.

Projektom je planirano 20 razrednih odjeljenja za 440 učenika. Učionice će biti razmještene na tri etaže: u prizemlju je planiran blok s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom, a na katu administrativne prostorije: zbornice, kabineti te uredi za stručno osoblje. Projektom je predviđena i izgradnja školske sportske dvorane s pratećim sadržajima, povezane sa zgradom škole.

Park je obišla gradonačelnica Petra Škrobot Zamijenjena je i pumpa za vodu Omiljeni park za pse dobio novu ogradu i igrala Villa sagrađena u 19. stoljeću propada već dulje vrijeme iako se nalazi u Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske. Na objektu je započela konstrukcijska obno U tijeku radovi vrijedni 2,6 milijuna eura Obnovu Vile Allnoch u cijelosti će financirati EU Advent u Samoboru SAMOBOR Uz fire show na ledu započela još jedna samoborska adventska bajka