Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Intenzivno se radi diljem cijelog Bjelovara

Naselje je prekrasno, nekada je bilo najljepše, a sad mu je vraćen sjaj

storyeditor/2024-10-18/462290398_1069696351832097_240632085052896845_n.jpg
1/2
Foto: Bjelovar Cjelokupni zahvat uključivao je proširenje ulica, postavljanje novih kanalica, uređivanje i poboljšanje sustava odvodnje te potpuno novi sloj asfalta na prometnicama
Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara, istaknuo je važnost ovih radova za građane Vinkovićeva naselja, jednog od većih u gradu

U Bjelovaru su nedavno završeni radovi na obnovi ulica u Vinkovićevu naselju koji su započeli u svibnju 2024. godine. Ove radove s nestrpljenjem su čekali stanovnici Ulice Julija Tomića, Celestina Medovića, Marina Držića, Franza Prešerna, Ivana Meštrovića, Ljube Babića i Joze Kljakovića. Cjelokupni zahvat uključivao je proširenje ulica, postavljanje novih kanalica, uređivanje i poboljšanje sustava odvodnje te potpuno novi sloj asfalta na prometnicama. Ukupna duljina tih ulica iznosi oko 1,5 kilometara, a ukupna vrijednost radova iznosi 300.000,00 eura.

Asfalt, nogostup, kanalice

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara, istaknuo je važnost ovih radova za građane Vinkovićeva naselja, jednog od većih u gradu. Naglasio je kako se stanovnicima obećalo da će nastupiti obnova i kako se sada većina radova uspješno privela kraju.

– Znamo da je Vinkovićevo naselje veliko naselje, nekad najljepše u gradu Bjelovaru, zbog toga smo ga i počeli obnavljati onako kako smo obećali stanovnicima. Obnovili smo velik dio naselja tijekom tri proračunske godine. Ostao nam je manji dio za sljedeću godinu – izjavio je Brajdić.

Osvrćući se na specifičnosti radova, Brajdić je istaknuo da je, osim novog asfalta, posebna pozornost posvećena poboljšanju instalacija te širenju cesta postavljanjem kanalica.

– Novi je asfalt, instalacije su već bile u odličnom stanju, a sada smo napravili nadogradnju s kanalicama i time još proširili cestu. Asfaltirali smo ljudima nogostupe. Upućujem pohvale PZC-u koji je dobro odradio dio radova u Vinkovićevu naselju – dodao je Brajdić.

Cjelokupni zahvat uključivao je proširenje ulica, postavljanje novih kanalica, uređivanje i poboljšanje sustava odvodnje te potpuno novi sloj asfalta na prometnicama
Foto: Bjelovar Cjelokupni zahvat uključivao je proširenje ulica, postavljanje novih kanalica, uređivanje i poboljšanje sustava odvodnje te potpuno novi sloj asfalta na prometnicama

Osim Vinkovićeva naselja, Brajdić je naglasio da se intenzivno radi diljem cijelog Bjelovara, od centra grada pa do prigradskih naselja. Ističe kako je grad trenutačno zahvaćen valom infrastrukturnih radova.

– Usuđujem se reći da su radovi na svakom koraku, po cijelom gradu – od centra grada pa šire do prigradskih naselja. Zaista se jako puno radi, usudio bih se reći nikad više, ali još je važnije da se završava. Ne volim kad se samo započinje i raskopa, a da se ne završava. Ovo je dokaz da se radovi uspješno privode kraju. Iduće godine završit ćemo cijelo Vinkovićevo naselje – naglasio je Brajdić.

Ovaj val obnove nije ograničen samo na veće prometnice, već uključuje i uređenje manjih cesta i nogostupa, čime se poboljšava ukupna kvaliteta života građana.

Zadovoljstvo stanovnika

Stanovnici Vinkovićeva naselja izrazili su zadovoljstvo rezultatima radova, ističući da su poboljšanja u kvaliteti života već sad primjetna. Zdravko Šimek, jedan od stanovnika, pohvalio je sve koji su bili uključeni u obnovu, naglašavajući koliko je naselje sada uređeno u odnosu na prethodno stanje.

– Prezahvalni smo. Naselje je prekrasno, nekad je bilo najljepše naselje, a sad mu je ponovno vraćen sjaj. S izvođenjem radova sve je bilo savršeno, nemamo nikakvih primjedbi. Stvarno velika hvala, svaka im čast – izjavio je Šimek. Brajdić je izrazio zadovoljstvo zbog pozitivnih reakcija stanovnika, ističući da je njihov dojam najvažniji pokazatelj uspješnosti obavljenih radova.

storyeditor/2024-10-18/kutina_veci_b_slager_studija_obilaznica_foto_grad_kutina.jpg Studija utjecaja na okoliš za Istočnu obilaznicu Strateški projekt Kutine za bolju kvalitetu života u gradu storyeditor/2024-10-18/a_blazevic_foto_kristijan_toplak.jpg Treći mandat Dinko Blažević ostaje na čelu bolnice storyeditor/2024-10-18/ugovori_jedan.jpg Podijeljeni poticaji bili su namijenjeni početnicima, ženama i tradicionalnim zanatima Županija pomaže 259 malih gospodarstvenika s milijun eura