Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
USPJEŠNA REANIMACIJA

Naši hrabri vatrogasci još jednom spasili ljudski život

Foto: VATROGASNA ZAJEDNICA SVETE NEDELJE
Na povratku s osiguravanja WRC-a naišli su na čovjeka koji je doživio srčani udar i uspješno ga reanimirali

Svetonedeljski vatrogasci po povratku s osiguranja WRC-a u petak 21. travnja naišli su na čovjeka koji je doživio srčani udar i pravovremenom akcijom spasili mu život. Odmah nakon što su ustanovili da ne daje znakove života, tim od osam vatrogasaca započeo je s reanimacijom uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora (AVD). Nakon 15 minuta reanimacije hitna medicinska pomoć preuzela je pacijenta.

– Ovoj uspješnoj reanimaciji prethodila je višegodišnja suradnja s Crvenim križem Samobor, Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Civilnom zaštitom grada Svete Nedelje. Naši operativni vatrogasci i pripadnici vatrogasne mladeži svake godine prolaze tečaj pružanja prve pomoći i upotrebe AVD-a, kako bi bili spremni za ovakve situacije i kako bi obnovili znanje. Vatrogasci naše zajednice imaju u korištenju tri AVD-a, dva su nabavljena sredstvima Civilne zaštite grada Svete Nedelje koja je prepoznala naše potrebe u ovom segmentu – istaknuo je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Svete Nedelje Ivan Štimac.

Ovakva pravovremena i pravilna akcija rezultat je spremnosti, edukacije i opremljenosti članova VZG – Svete Nedelje, naglasio je u svojoj čestitki gradonačelnik Dario Zurovec.

SVETA NEDELJA Statua ribe prikupljat će plastičnu ambalažu i educirati mališane krava POMOĆ GRADA Sveta Nedelja sufinancira umjetno osjemenjivanje goveda i krmača u 2023. godini Novi saziv Konstituiran Savjet mladih Grada Svete Nedelje