Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
poništenje javnog natječaja

Nastavak uređenja plaže Vruje odgađa se za jesen 2018.

Plaža Vruje
Foto: Grad Vodice
Zbog zabrane građevinskih radova u ljetnoj sezoni, a i nepriličnosti da turistički grad svoje goste dočekuje raskopan i bučan, s izvođenjem radova započet će se na jesen

Iako je nastavak uređenja nove gradske plaže Vruje bio planiran prije početka ove turističke sezone, zbog poništenja javnog natječaja, ovi su radovi odgođeni za jesen 2018. godine.

psi Rok je do 30. lipnja Čipirajte ljubimce, ako vas uhvate da niste, kazne su i do 6.000 kuna

Naime, Grad je odmah po donošenju gradskog proračuna i plana nabave za ovu godinu objavio Javni natječaj za nastavak radova na uređenju plaže Vruje, ukupne vrijednosti 5 milijuna kuna bez PDV-a. Na natječaj u zakonskom roku javila su se dva ponuditelja, Sarađen iz Stankovaca i zajednica ponuditelja Kameni zidiz Drniša i Chrile iz Splita. Niti jedna ponuda nije prihvaćena. Prva nije prihvaćena jer je znatno prelazila procijenjenu vrijednost projekta, a druga jer nije bila sukladna Dokumentaciji o nabavi. Stoga će se javni natječaj ponoviti, kažu iz gradske uprave.

Ponuditelji su na zamolbu Grada Vodica potpisali 'zjave kojima jamče da se neće žaliti na ponišenje natječaja kako bi ponovljeni javni natječaj mogao što prije biti raspisan. Po vremenskim rokovima i proceduri javne nabave, to znači da će nakon raspisivanja ponovljenog natječaja biti odabran najpovoljniji ponuditelj, nakon čega će uslijediti deset dana mirovanja za eventualne žalbe.

- Za nadati se je da će se novi izvođač radova biti izabran prije ljeta, međutim zbog nastupa zabrane građevinskih radova u ljetnoj sezoni, a i nepriličnosti da turistički grad svoje goste dočekuje raskopan i bučan, s izvođenjem radova započet će se na jesen -poručuju iz Grada Vodica.

Podsjećaju i da je Ministarstvo turizma odobrilo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za ove radove koji predviđaju dogradnju i opremanje plaže te njezinu tematizaciju sukladno Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama u županiji. Parter oko postojećeg bazena bit će obložen kamenim obložnicama i postavit će se komunalna oprema, led rasvjeta u nadmorskom i podmorskom dijelu, potopne pumpe koje će stvarati akrobacije i tako uz led rasvjetu podići atraktivnost plaže, po danu, ali osobito u noćnim satima. - Uređenjem plaže Vruje, Vodice će dobiti polivalentan obalni pojas, ugodno kupalište i sunčalište po danu i prostor za zabavu i opuštanje u večernjim satima - dodaju iz Grada.

Vodička obilaznica Zaštitne ograde i signalizacija Uložit će se 3,5 milijuna kuna u sigurnost vodičke zaobilaznice