Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Dosad oslikano 20-ak velikih murala

Nastavlja se Festival ulične umjetnosti Re:Think Sisak

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Proteklih godina u Sisku su murale, uz hrvatske, stvarali i umjetnici iz Njemačke, Austrije, Meksika, Urugvaja, Argentine i drugih zemalja Europe i svijeta

Epidemiji unatoč i ove se godine nastavlja festival Re:Think Sisak čiji je rezultat proteklih godina 20-ak velikih murala na sisačkim stambenim zgradama i drugim objektima. 

Sisak Novo parkiralište u Capragu

- Re:Think ima tu sreću da za realizaciju onoga što je za naš festival bitno, a to su murali koje svake godine ostavljamo našim sugrađanima kako bi im uljepšali svakodnevicu, nije potrebno okupljanje veće grupe ljudi, stoga možemo sa sigurnošću reći kako će ovogodišnje izdanje biti istog intenziteta i vrijednosti kao i posljednje četiri godine. Jedina razlika koju ćemo učiniti jest ta da će na ovogodišnjem izdanju sudjelovati samo hrvatski umjetnici, njih šestero – poručuju organizatori.

Proteklih godina u Sisku su murale, uz hrvatske, stvarali i umjetnici iz Njemačke, Austrije, Meksika, Urugvaja, Argentine i drugih zemalja Europe i svijeta.

Uz to, sredinom idućeg tjedna će organizatori objaviti popis zgrada koje su izabrali za oslikavanje, a koji su izabrani na natječaju na koji je prispjelo više od stotinu prijava. 

Sisak Asfaltirana atletska staza na Gradskom stadionu

Kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala na Međunarodni dan muzeja, u ponedjeljak, 18. svibnja, u Gradskoj galeriji Striegl otvorena će biti izložba pod nazivom ''Behind the scenes''. Na jednom mjestu, kroz izbor fotografija moći će se dobiti uvid kako su nastajali sisački murali, od prve festivalske edicije sve do prošlogodišnjeg izdanja.