Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
POPUŠTANJE MJERA

Nastavljaju se tradicionalne manifestacije garešničkog kraja

Foto: GAREŠNICA
Udruge su ukras grada Garešnice, veli gradonačelnik Josip Bilandžija

Popuštanjem mjera s radom su počele i udruge u kulturi, ali i tradicionalne manifestacije na garešničkom području. Održano je tako i Petrovo u Kapelici, na kojem su nastupale PS Hrvatska žena, SKD Prosvjeta i KUD Šartovac. MVS MeduWodje Gareš’kog kulturnog centra gostovala je u subotu u Sibinju na tradicionalnoj smotri folklora.

Održani su i XI. susreti dječjeg folklora u organizaciji SKD Prosvjete pod nazivom „Djeca su ukras svijeta“. FA Zdenac održao je svoju tradicionalnu probu i team building na Omanovcu. TZ Sjeverna Moslavina priprema događanja nazvana „Ljeto u Gradu“, na kojima će biti poezije, glazbe i minikoncerata.

Češka beseda Grada Garešnice održava sutra svoju godišnju skupštinu uz kulturno-umjetnički program na garešničkimSkresovima, na kojima će uz njih nastupiti i mladi glazbenici Češke besede iz Prekopakre.

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Zaslužnim građanima uručena priznanja Grada Garešnice

Podsjetimo, nedavno su se u Maloj sali Hrvatskoga doma u Garešnici potpisivali ugovori s udrugama o dodjeli financijskih sredstava za 2021. godinu, a ugovore su potpisale četiri udruge. Prve na redu bile su humanitarne udruge i udruge civilnog društva, zatim udruge kulturno-umjetničkog amaterizma i braniteljske, dok će u deset sati na potpisivanju nazočiti udruge građana. Ukupan iznos potpora je približno dva milijuna kuna.

– Udruge su ukras grada Garešnice i one su te koje pokreću mjesta i promoviraju ih te im na tome valja zahvaliti – zaključio je garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.