Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
JVP DUBROVAČKI VATROGASCI DOBIO NOVO VOZILO FINANCIRANO EU SREDSTVIMA

Navalno vozilo za gašenje objekata i kućnih požara

Foto: Grad Dubrovnik
Prostor u kojem je smještena vatrogasna postrojba ne ispunjava sve potrebe, a gradonačelnik Franković najavio je rješavanje tog problema

Novo navalno vatrogasno vozilo Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, financirano europskim sredstvima u vrijednosti od oko tri milijuna kuna, znatno povećava sigurnost i učinkovitost vatrogasne postrojbe, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković te naglasio važnost korištenja europskih sredstava i nastavak ulaganja u kvalitetniju vatrogasnu službu. Zapovjednik JVP-a Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović rekao je da je novo vozilo kapaciteta 2500 litara vode u prvom redu namijenjeno gašenju požara na objektima, a posjeduje opremu za kućne požare i dijelom za prometne nesreće.

Isporučena prva tri autobusa, od ukupno 11, financirana u ukupnom iznosu fondovima EU Franković: Cilj je u konačnici omogućiti besplatan javni prijevoz svim građanima

– U nadolazećem razdoblju zahvaljujući pokrenutim izmjenama GUP-a postrojbe će se vratiti u prostor u brdu Srđ koji je i predodređen, a za to je izrađena projektna dokumentacija. Smatramo da je prostor na magistrali u brdu Srđ idealno za brzu intervenciju, a da JVP tamo mora imati i stacionar kako bi što se brže stiglo na intervencije u samoj povijesnoj jezgri – rekao je Franković.

Zapovjednik Krilanović rekao je da je obnovljen vozni park postrojbe. Posjeduju 40 vozila, a u nabavi su još jednog šumskog vozila za sljedeću godinu.

– U budućnosti nema potrebe za velikim nabavama u tom segmentu te će se financijska ulaganja usmjeriti na prostor novog vatrogasnog centra – rekao je Krilanović i istaknuo da su vatrogasci u potpunosti spremni za protupožarnu sezonu.