Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Lista Srđ je Grad

'Nećemo glasati za proračun zbog projekta golfa na Srđu'

Gradska vijećnica, Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Prijedlog proračuna gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića za 2017. predviđa iznos od 25 milijuna kuna kojima bi Grad Dubrovnik platio izgradnju cestovne infrastrukture za navedeni projekt, stoji u priopćenju

Predstavnici dubrovačke liste ''Srđ je Grad'' poručili su u srijedu kako ne mogu prihvatiti prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2017. godinu jer se u njemu nalaze sredstva namijenjena izgradnji infrastrukture za ''nekretninski projekt na Srđu''.

'Srđevci' u svom priopćenju napominju kako su na jučerašnjem sastanku kod gradonačelnika Andre Vlahušića jasno poručili kako ovakvu verziju proračuna ne mogu prihvatiti zbog toga što su u njemu sredstva za potrebe projekta golfa na Srđu.
- Unatoč opetovanim uvjeravanjima 'investitora' i gradonačelnika kako Grad Dubrovnik neće plaćati infrastrukturu za nekretninski projekt na Srđu, gradonačelnikov prijedlog Proračuna za 2017. predviđa iznos od 25 milijuna kuna kojima bi Grad Dubrovnik platio izgradnju cestovne infrastrukture za navedeni projekt. Ovakav prijedlog Proračuna predstavlja kontinuitet pogodovanja navedenom 'investitoru' i dokaz je da su i predstavnici tvrtke 'Razvoj Golf 'i gradonačelnik varali građane Dubrovnika, tvrdeći da ovaj projekt neće koštati Grad Dubrovnik niti lipe'' - pišu iz liste Srđ je Grad.

Gradonačelnik nema većinu

Napominju kako istodobno u proračunu nema sredstava za primjerice sanaciju dubrovačkog odlagališta smeća Grabovica, kupnju Javne garaže na Ilijinoj glavici, ulaganja u športsku infrastrukturu ili pak ulaganja u izgradnju odvodnje u Zagrebačkoj ulici.
Inače, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u nekoliko je navrata javno izrazio bojazan kako proračun za sljedeću godinu neće proći izglasavanje na dubrovačkom Gradskom vijeću.
U slučaju neizglasavanja tog glavnoga financijskog dokumenta Grada Dubrovnika ili Odluke o privremenom financiranju najkasnije do 31. prosinca ove godine, prestat će mandat Gradskom vijeću i gradonačelniku. S obzirom na to da je riječ o izbornoj godini, neće se održati prijevremeni izbori, nego redoviti izbori u svibnju.
Gradonačelnik Vlahušić u dubrovačkom Gradskom vijeću nema većinu. Njegova lijeva koalicija s HNS-om i SDP-om na čelu ima deset vijećnika, HDZ-ova koalicija osam vijećnika, tri vijećnika su s liste "Srđ je Grad", a četiri iz Dubrovačkoga demokratskog sabora Pere Vićana. Za izglasavanje proračuna potrebno je 13 glasova.