Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Gradu Bjelovaru izdana građevinska dozvola za dugočekani projekt

Nema zapreka za gradnju brze ceste prema Bjelovaru

Foto: Bjelovar
– Jedino nam ostaje rješavanje određenih imovinsko-pravnih odnosa, no to ne isključuje gradnju koja bi trebala početi dolaskom proljeća i ljepšeg vremena. Zaista više ne moram naglašavati što će to značiti za Bjelovar, a prvenstveno za njegove stanovnike – kaže gradonačelnik Dario Hrebak

Brza cesta do Bjelovara jedan je od najiščekivanijih projekata u ovom području posljednjih godina i uskoro će ući u završnu fazu. Naime, samo 12 kilometara ceste potrebno je da bi se ona dovela skroz do Bjelovara, a upravo je za to ovih dana ishođena građevinska dozvola.

Gradonačelnik Dario Hrebak sa zadovoljstvom je potvrdio vijest, rekavši da je 31. prosinca ispisana građevinska dozvola za nastavak preostalih 12 kilometara ceste do Bjelovara. U Gradu su ovih dana dobili informaciju da je građevinska dozvola i izdana te da nema više nikakvih zapreka da se projekt dovrši, s obzirom na to da je već potpisan i ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Kamgrad i Pedo asfalti.

Velika gospodarska važnost

– Već dugi niz godina imamo odličnu suradnju s Hrvatskim cestama. Jedino nam ostaje rješavanje određenih imovinsko-pravnih odnosa, no to ne isključuje gradnju koja bi trebala početi dolaskom proljeća i ljepšeg vremena. Zaista više ne moram naglašavati što će to značiti za Bjelovar, a prvenstveno za njegove stanovnike – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Brza cesta za Bjelovar donijet će nove mogućnosti i dodane vrijednosti s obzirom na to da se paralelno radi na projektu Poslovne zone Veliko Korenovo koja se nalazi u neposrednoj blizini buduće brze ceste. Tih nekoliko kilometara skratit će i olakšati putovanje pa će se, očekuje gradonačelnik, više ljudi odlučiti na Bjelovar kao svoj budući poslovni potez jer svi mogu računati na pomoć Grada i olakšanu administraciju pri početku poslovanja.

– Brza cesta svakako će otvoriti nove mogućnosti i dodane vrijednosti za Bjelovar. Na cijelu situaciju svakako moramo gledati dugoročno pa i razmišljati o pristupnoj cesti prema Velikom Korenovu. Osobno, tu cestu zovem zapadnom obilaznicom,  dok sjevernu, istočnu i južnu već imamo. Zapadni dio se projektira, no taj proces potrajat će malo dulje zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dokumentacije, izmjene prostornih planova i slično. Dugoročno ipak treba razmišljati o zatvaranju bjelovarskog prstena obilaznica – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Radovi na proljeće

Očekuje se da će radovi na preostalih 12 kilometara brze ceste prema Bjelovaru krenuti dolaskom proljeća, dok bi radovi na dolasku ceste do Breze trebali završiti do kraja ove godine.

– Novac za obje ceste osiguran je u proračunu i zaista se nadam da će cijela priča završiti u okviru 30 mjeseci koliko iznosi  rok za završetak zadnjih 12 kilometara do Bjelovara. Također, kao saborski zastupnik nastavit ću pratiti ovu temu u Hrvatskom saboru te ću redovito biti u kontaktu s Hrvatskim cestama i nadležnim ministarstvom, kao i članovima vladajuće koalicije – tvrdi Hrebak.