Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 103 pregleda
Uništeni usjevi na ivanečkom području

Nevrijeme s tučom ostavilo ogromnu štetu, građani se mogu javiti gradu

Tuča uništila usjeve
Foto: Grad Ivanec
Najviše štete na vinogradima pretrpjelo je područje podno Ivančice, Jamine, dio Vinogradarske ulice (Sinovske), Crkvanjak te dio Punikvi i Ivanečkog Vrhovca

Ivanec je u utorak pogodilo snažno nevrijeme pračeno jakom i obilnom tučom. Led veličine oraha i voda u trenu su poplavili gradske ulice i prigradska naselja. Silovito nevrijeme prouzročilo je štete na vinogradima i povrtlarskim kulturama, pretežno tikvama i kukuruzu, što je utvrdilo je Gradsko povjerenstvo za elementarne nepogode koje je u srijedu prijepodne obišlo pogođena područja. 

Osim Ivanca tuča je poharala dio Margečana, Salinovca, Punikvi i Ivanečkog Naselja. Najviše štete na vinogradima pretrpjelo je područje podno Ivančice, Jamine, dio Vinogradarske ulice (Sinovske), Crkvanjak te dio Punikvi i Ivanečkog Vrhovca.

Gradske službe zaprimile su dojave građana o oštećenoj privatnoj imovini građana, među kojima se ističe oštećeno krovište obiteljske kuće u ulici Matije Gupca u Ivancu gdje su intervenirali članovi ivanečkog DVD - a, a prema dojavama građana zabilježena su i dva poplavljena podruma.

S obzirom na zatečeno stanje na terenu te na prikupljene informacije od vinogradarskih i voćarskih udruga te građana, Gradsko povjerenstvo za elementarne nepogode donijelo je zaključak da s obzirom na situaciju i na važeću zakonsku regulativu nema osnove da se županu Varaždinske županije uputi prijedlog za proglašenje stanja elementarne nepogode na području Grada Ivanca.

- Bez obzira na zatečenu situaciju građani čiji su poljoprivredni nasadi ili imovina pretrpjeli znatnu štetu imaju mogućnost istu prijaviti u prostorijama Gradske vijećnice Grada Ivanca, na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 9 b - poručuju iz gradske uprave