Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Gradonačelnik Radić na otvorenju Proljetnog sajma:

Nikad bolji gospodarski pokazatelji i rast zaposlenosti

Proljetni sajam
Foto: Grad Osijek

Gradonačelnik Ivan Radić bio je na otvorenju 30. Proljetnog i 24. Obrtničkog sajma u Osijeku, održanom od 15. do 17. ožujka u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

– Grad Osijek 30. jubilarni sajam dočekuje s nikad boljim gospodarskim pokazateljima. Zaposlenost kontinuirano raste. U siječnju bilježimo najveću zaposlenost u posljednjih 15 godina, u ovome trenutku imamo 52.205 zaposlenih. Uskoro se otvara najveća investicija na području Osijeka tvrtke Jabil, koja će generirati 1500 novih radnih mjesta. Krećemo i u proširenje naše zone u Nemetinu, za što nam je Vlada RH darovala novih 36 hektara zemljišta vrijednog 12,9 milijuna eura, na čemu zahvaljujem predsjedniku Vlade Plenkoviću – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako Osijek u odnosu na 2021. ima 516 obrta više te da je za bespovratne potpore poduzetnicima izdvojeno 686.000 eura. Također je podsjetio kako je Osijek ukidanjem prireza jedini veliki grad koji taj manjak u gradskoj blagajni nije nadomjestio povećanjem porezne stope na dohodak, čime su građanima osigurane veće plaće, a Osijek postaje sve poželjniji grad za život, rad i investicije.

Teme 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma bile su poljoprivreda, oprema i uređaji u kućanstvu, autohtoni proizvodi, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtničkih proizvoda, a održane su i radionice o pametnoj poljoprivredi, otvaranju obrta i poticajima te o značaju dobrobiti životinja u suvremenoj stočarskoj proizvodnji. 

storyeditor/2024-03-14/DSC_0342-scaled.jpg U Osijeku se uspostavlja veteranski centar "Želimo osigurati dostojanstvenu skrb za branitelje" storyeditor/2024-03-14/IMG-20240309-WA0009.jpg Topli obrok za umirovljenike s najnižim primanjima Osječke umirovljenice s gradonačelnikom proslavile Dan žena Komunikacijska ploča Centar za autizam zahvalio Gradu Osijeku na potpori U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle