Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
POTICANJE UMJETNOSTI I ZABAVE

Nikad više izvođača na festivalu ulične umjetnosti u Poreču

1/15
Festival ulične umjetnosti je obilježilo više od 50 izvođača s 30-ak izvedbi na osam gradskih lokacija, uz nanovo osmišljen umjetničko-stvarateljski prostor za prikazivanje umjetničkih instalacija i nastupa te razmjenu iskustava i ideja

Festival ulične umjetnosti Street art Poreč u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč ove je godine 19. put gradu udahnuo drugačiji ritam te spojio umjetnost i zabavu u stvaralaštvu umjetnika, izvođača i svih sudionika. Više od osam porečkih lokacija bilo je razigrano, rasplesano, obojeno, uključeno u ovaj festival. Posebnost ove godine u programu angažman je isključivo domaćih umjetnika i izvođača kojima je Poreč pružio mjesto i sredstvo za izražavanje svojih ideja, piše grad Poreč. 

Starogradska jezgra u Poreču Grad daje subvencije za obnovu 16 zgrada

Festival ulične umjetnosti je obilježilo više od 50 izvođača s 30-ak izvedbi na osam gradskih lokacija, uz nanovo osmišljen umjetničko-stvarateljski prostor za prikazivanje umjetničkih instalacija i nastupa te razmjenu iskustava i ideja. 

- Željeli smo stvoriti novi prostor, stvoriti mogućnost za  improvizaciju i nadogradnju te na izravan način motivirati nekoga da taj prostor dodatno osmisli i – uspjeli smo. To je naš ulog u sljedeće, 20. izdanje festivala. Cilj takve akcije je da sudionici festivala i njegovi poklonici počnu zajedno promišljati, razgovarati i raditi, jer su upravo ti prijateljski odnosi u cilju i želji da festival postoji jedina garancija da on ima smisla, objašnjava David Belas, voditelj glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

radovi uoči sezone Gradi se oborinska odvodnja uz novouređenu plažu u Poreču

Festival u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a posljednjih nekoliko godina i u okviru Poreč Open Air Festivala, već gotovo dva desetljeća tka urbano tkivo grada Poreča. Osnovni cilj festivala poticanje je i razvijanje modela za koprodukciju koja prvenstveno domaćim autorima daje priliku i smisao uz neprestano jačanje osjećaja gradske scene.