Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Dodijeljene godišnje nagrade “Zlatni vol”

Nina Verčević i Mario Carek najvolonteri

Foto: Grad Koprivnica

Na godišnjoj dodjeli nagrada Zlatni vol koja se održala pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i u organizaciji Volonterskog centra Koprivnica i Udruge Kopriva proglašeni su najbolji i najuspješniji volonteri u Koprivnici.

Gradu Koprivnici više od 95 tisuća eura u sklopu EU projekta Knowledge Well Organizirat će se i prekogranična natjecanja Gradu Koprivnici više od 95 tisuća eura u sklopu projekta EU Knowledge Well

Nagrade i priznanja dodijeljena su istaknutim volonterima čiji su rad prepoznale udruge s područja Grada Koprivnice tijekom prošle godine. Zlatnog voleka, nagradu za najvolontera do 29 godina, dobila je, i to više nego zasluženo, Nina Verčević iz udruge Šinterica dobrog srca. Ta udruga skrbi o napuštenim životinjama i učinila je golem iskorak u spašavanju pasa i mačaka, ali i mnogih divljih životinja. Zbog toga su od Grada na korištenje dobili i zgradu u bivšoj vojarni u kojoj skrbe o napuštenim mačkama.

Zlatnog vola, glavnu nagradu večeri koja se dodjeljuje osobama starijim od 29 godina, osvojio je Mario Carek, veliki humanitarac koji je 37 dana hodao od Pule do Dubrovnika za Udrugu Latice. Carekova akcija odjeknula je i nacionalno. Nagradu Zlatno krdo za manifestaciju koju su proveli volonteri dobila je manifestacija „Iz bakine škrinje“. Zlatnu volontersku knjižicu, priznanje za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici dobila je Tina Antolić.

Čelnici grada nezadovoljni premijerovim istupom Ove godine neće se graditi ni kilometar nove brze ceste prema Koprivnici

– Velika je stvar biti volonter, odvajati svoje dragocjeno slobodno vrijeme, baviti se društveno korisnim radom i tako pomagati drugima. Ovime niste učinili samo sebe ponosnima, nego i sve nas koji vas imamo, a mi to znamo cijeniti – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.