Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Idućih dana povorka maturanata kroz grad

Norijada odgođena za kraj ljeta

1/6
Foto: Grad Koprivnica
Takvi mladi ljudi, kao što ste vi, temelj su našeg društva i uz vas vjerujem da nas čeka bolja i svjetlija budućnost, poručio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek održali su u gradskom parku kod paviljona sastanak s predstavnicima maturanata i ravnateljima škola u povodu završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Pripreme za početak megaprojekta aglomeracije u Koprivnici Novi bunari na vodocrpilištu koji će osigurati dovoljno pitke vode

- Ponosan sam što je Grad Koprivnica uz vas kroz cijelo vaše školovanje – od vrtića pa do fakulteta i što vama i vašim roditeljima omogućavamo brojne dodatne pogodnosti i sadržaje kako biste lakše i kvalitetnije proveli svoje školske dane. Ovu školsku godinu svakako ćemo svi zapamtiti kao punu izazova, isprepletenu mnogim velikim događajima, a ponajviše po uvođenju online nastave zbog epidemije koronavirusoa - poručio je maturantima gradonačelnik Mišel Jakšić te nastavio:

- No usprkos tome, vi i vaši nastavnici pokazali ste visoku spremnost na prilagodbu novim načinima i metodama predavanja, učenja i ispitivanja. Pokazali ste discipliniranost u izvršavanju svojih zadaća, seminara i projekata u koje ste ugradili ne samo svoje znanje, nego i kreativnost i snalažljivost u izradi sadržaja za koje gotovo da nije bilo prethodne najave i vježbe. Takvi mladi ljudi, kao što ste vi, temelj su našeg društva i uz vas vjerujem da nas čeka bolja i svjetlija budućnost - kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

gradske stipendije Studentima isplaćeno 234.050 kuna

Zbog situacije s epidemijom COVID–19, poglavito oko mjera društvenih okupljanja i održavanja koncerata u zatvorenim i na otvorenim prostorima, za sada je nemoguće održati tradicionalnu „Norijadu“ u organizaciji Grada Koprivnice. Na sastanku je odlučeno da se u idućim danima organizira zajednička povorka maturanata Srednje i Obrtničke škole te Gimnazije, prema uputama i protuepidemijskim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. „Norijada“ je prema dogovoru gradonačelnika i predstavnika maturanata odgođena za kraj ljeta, ako će za to biti stvoreni svi preduvjeti.