Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Sastanak gradonačelnika, ravnatelja, predstavnika maturanata te policije

Norijada za maturante u Koprivnici u četvrtak i petak

storyeditor/2024-05-17/norijada_B.png
Foto: Grad Koprivnica Predstavnici koprivničkih maturanata još su jednom izrazili želju da i ove godine na gradskom sajmištu opet bude postavljen veliki šator

Ovaj tjedan počinju najluđi dani u školovanju svakog srednjoškolca. Oni dani kad se obilježava kraj srednjoškolskog obrazovanja i druženja, kad učenici odrastaju i kreću svaki svojim putem.

Dani su to kad je učenicama i učenicima mnogo toga "dopušteno" jer se trebaju izludirati, zabaviti i opustiti. Mnogima su to prva pijanstva. Zbog toga je u gradskoj upravi prošli tjedan održan sastanak vezan uz ovogodišnju norijadu.

Na sastanku su bili gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, ravnatelji i predstavnici maturanata koprivničke Gimnazije, Srednje škole i Obrtničke škole te predstavnici Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Predstavnici koprivničkih maturanata još su jednom izrazili želju da i ove godine na gradskom sajmištu opet bude postavljen veliki šator, i to u petak, 24. svibnja. Dan ranije, u četvrtak, uvod u proslavu zadnjeg dana nastave održao bi se u ugostiteljskom objektu, odnosno noćnom klubu u Koprivnici.

Gradonačelnik Mišel Jakšić prihvatio je njihove prijedloge te im zaželio puno uspjeha na državnoj maturi, kao i u upisima na visoka učilišta i fakultete. Grad Koprivnica tako će i ove godine osigurati šator na gradskom sajmištu, razglas, rasvjetu, DJ-a, sanitarne čvorove, dežurstvo zaštitarske službe kao i hitne službe.

U ime koprivničke Policijske uprave na sastanku je bio Krešimir Horvat koji je pozdravio predstavnike maturanata te ih upoznao s obvezama, ali i mjerama kako proslavu zadnjeg dana nastave obilježiti na zadovoljstvo svih maturanata i građana.

Dakle, ovogodišnja norijada u Koprivnici održat će se u četvrtak 23. svibnja u noćnom klubu, a u petak 24. svibnja na gradskom sajmištu ispod šatora s početkom u 19 sati pa sve do 1 sat iza ponoći.

Valja svakako naglasiti kako prijašnjih godina na norijadama u Koprivnici nije bilo nikakvih većih problema te je sve na koncu proteklo u najboljem redu. Nikome se ništa nije dogodilo, a ni gradska imovina nije značajnije stradala. Neka tako bude i ove godine. 

storyeditor/2024-05-10/sestrinstvo16.jpg Deficitarno zanimanje u Hrvatskoj i u županiji Odjeljenje medicinskih sestara i tehničara opet u našičkoj školi Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača dobila je završno rješenje za početak izvođenja programa farmaceutski tehničar u školskoj godini 2024./2025. Završno rješenje Smjer farmaceutski tehničar u Pitomači storyeditor/2024-05-09/planiranje.jpg Konferencija u Dubrovniku Prostorno planiranje morskog područja RH