Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
DRUKČIJI IZGLED KRAJA

Nova prilika za razvoj obiteljskih gospodarstava

Foto: GAREŠNICA
Vrijednost radova na asfaltiranju cesta je 3,5 milijuna kuna, a kad tome pridodamo i nedavno asfaltiranu cestu kroz kapeličko-dišnička brda, vrijednost ulaganja još i raste - kaže gradonačelnik Josip Bilandžija

Uz nazočnosti mještana Dišnika, izvođača radova, gradskih vijećnica i vijećnika te gostiju i uzvanika, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i njegov zamjenik Goran Cupek svečanim presijecanjem vrpce otvorili su nedavno asfaltirane ceste u Dišniku. Riječ je o glavnoj cesti od izviđačkog kampa u Dišniku do kraja sela koja je obnovljena te o cesti prema dišničkom naselju Čukovac koja je prvi puta dobila asfalt. Cestu je potom blagoslovio garešnički župnik vlč. Dejan Tot.

– Veliko mi je zadovoljstvo otvoriti ovu cestu zbog mještana koji su na njezino asfaltiranje dugo čekali i kojima ta cesta život znači. Ovaj kraj dobio je sada sasvim drukčiji izgled. Htjeli smo tom cestom dati priliku razvoju turizma i obiteljskih gospodarstava koja se bave vinogradarstvom i voćarstvom za koje ovaj kraj ima idealne uvjete. Vrijednost radova na asfaltiranju cesta je 3,5 milijuna kuna, a kad tome pridodamo i nedavno asfaltiranu cestu kroz kapeličko-dišnička brda, vrijednost ulaganja još i raste. Hvala svima koji su pomogli, a hvala i mještanima što su bili strpljivi – kazao je gradonačelnik Josip Bilandžija.

POPUŠTANJE MJERA Nastavljaju se tradicionalne manifestacije garešničkog kraja

Obnova prometnica definitivno je obilježila aktualni mandat gradonačelnika Bilandžije, a u prošle četiri godine, podsjetimo, asfaltirane su Radnička ulica, cesta kroz Veliki Pašijan, odvojci Svačićeve ulice, odvojak Jelačićeve ulice, a novi asfalt dobili su i odvojak Gupčeve ulice do mosta na Selištu, dio ceste na Kraki u Malom Vukovju, Ulica 30. svibnja u Brestovcu, Tomislavova ulica i dio Ulice Milke Trnine, nogostup prema Ciglenici, pristupna cesta Poduzetničkoj zoni Kapelica, parkirališta kod stambenih zgrada u Brestovcu i Garešnici te kružni tok u Garešnici.