Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
IVANEC

Nova smeđa signalizacija prema turističko-ugostiteljskim destinacijama i prirodnim lokalitetima

1/5
Foto: Grad Ivanec
Njihovo postavljanje je sastavni dio projekta „Opremanje i interpretacija turističkih lokaliteta“

U organizaciji Turističke zajednice grada Ivanca postavljena je nova smeđa signalizacija i izvršena nadogradnja postojećih putokaza na više lokacija na području grada Ivanca. Riječ je o putokazima koji goste i posjetitelje upućuju prema turističko-ugostiteljskim objektima i destinacijama te zanimljivim prirodnim i drugim lokalitetima (Izletište i skijalište Jarki, planinarski putovi, izvorišta, romarski put,  Izletište „Šumska vila“, Izletište „Jelenice“).

USUSRET SKOROJ ZABRANI PARKIRANJA NA TRGU Radovi na novom parkiralištu vrijedni više od pola milijuna kuna

Njihovo postavljanje je sastavni dio projekta „Opremanje i interpretacija turističkih lokaliteta“, za koji je TZ grada Ivanca ostvarila novčanu potporu na natječaju Hrvatske turističke zajednice. Inače, odluku o postavljanju smeđe signalizacije i terminski plan identifikacije pojedinih lokaliteta donijelo je Turističko vijeće TZ-a te njima obuhvatilo objekte i lokalitete od šireg društvenog i turističkog značaja.

U IVANCU Pesmarica naših mamica: Održana smotra izvornog pjevanja međimurskih popevki i sakralnih napjeva

Projekt je bio prilično zahtjevan jer je putokazna infrastruktura postavljana uz prometnice u nadležnosti Hrvatskih cesta, ŽUC-a i Grada Ivanca, što je zahtijevalo izradu elaborata i potrebne tehničke dokumentacije, a to je ostvareno uz pomoć Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Ivanca. Turistička zajednica je financirala sve troškove oko izrade i postava putokaza. Aktivnosti oko obilježavanja važnih lokaliteta i postavljanja smeđe signalizacije nastavljaju se iduće godine, prema terminskom planu i sukladno financijskim mogućnostima.