Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Gradonačelnik Ante Dabo ogorčen ponašanjem partijanera

'Novalja je ponižena barbarizmom i nekulturom gostiju iz Engleske'

Novalja, Zrće
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL/Ilustracija
Na popularnoj plaži u tijeku je Hideout festival za kojeg organizatori navode da je najzanimljiviji gostima iz Velike Britanije

Nova party sezona na jednoj od najpopularnijih plaža na Jadranu, novljanskom Zrću, već je započela, a trenutno je u tijeku Hideout Festival za kojeg organizatori navode da je najzanimljiviji gostima iz Velike Britanije.

No, nisu svi oduševljeni gostima, koji su došli iz Velike Britanije, a njihovo ponašanje izazvalo je zgražanje među građanima Novalje. Potaknut, kako kaže, primitivizmom, pijanstvom i razularenošću stranih gostiju, svojim se sugrađanima obratio i novljanski gradonačelnik Ante Dabo. Preko službene Facebook stranice Dabo se mještanima ispričao zbog ponašanja engleskih gostiju. Poruku prenosimo u cijelosti:

"Poštovane sugrađanke i sugrađani,

prolazeći ovih dana ulicama našeg grada, obilazeći okolna mjesta, slušajući iskustva i doživljaje naših sugrađana i da ne nabrajam dalje, u meni se izmjenjuju osjećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske. Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike izrazito visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu.
Unatoč činjenici da smo od Ravnateljstva policije dobili značajna pojačanja temeljne, krim i interventne policije, unatoč zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo.
Pitam se kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili promptno i strogo kažnjeni ?
Prije više godina jednom sam rekao da čovjek može ostati, ne daj Bože bez zdravlja, posla ili krova nad glavom, ali da je još uvijek biće vrijedno svakog poštovanja, ali kad se dovedemo u situaciju da moguće izgubimo ljudsko dostojanstvo koje nam svima po rođenju pripada, onda se postavlja pitanje kolika je tome cijena i da li „njegovo veličanstvo“ koje je otisnuto na komadu papira, a zove se euro, da li ono može zamijeniti sve one temeljne vrijednosti koje smo naslijedili od svojih predaka…
Stoga se kao gradonačelnik ispričavam svim svojim sugrađanima koje ovo ponašanje vrijeđa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino što mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni.

Ante Dabo, gradonačelnik"