Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Ulaganja u infrastrukturu vrijedna oko 6,5 milijuna kuna

Nove prometnice u gospodarskoj zoni otvaraju vrata i novim investicijama

Foto: Grad Jastrebarsko
Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, a prostire se na oko 354,3 hektara

U Gospodarskoj zoni Jalševac grade se nove prometnice s cjelokupnom pratećom infrastrukturom, čime će se omogućiti dostupnost i drugih dijelova zone budućim investitorima koji će tu otvarati nova radna mjesta.

ULAGANJA U PREDŠKOLSKI ODGO Proširenje i vrtića Livada – Žeravinec

Dostupno investitorima

Projekt je prijavljen na poziv na dostavu projektnih prijedloga "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona" Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, uz sufinanciranje iz EU fonda za regionalni razvoj.

– U završnoj su fazi radovi na izgradnji novih prometnica koje će jedan novi značajni dio površine u zoni učiniti dostupnim potencijalnim investitorima. Projektom širom otvaramo vrata kako gradskih tako i privatnih parcela novim ulagačima – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je sa suradnicima obišao gradilište.

– Do ove godine u zoni su bile moguće investicije samo uz glavnu prometnicu, dok će ova investicija otvoriti do sada nedostupne dijelove i zasigurno, a s obzirom na to da već sada postoje potencijalni investitori, potaknuti novi ciklus investiranja u gospodarstvo na području Grada Jastrebarskog – dodao je gradonačelnik.

GOSPIĆ ZA DJECU PETRINJE Grad darovao igračke vrtiću, djeca poklone

Izgradnja prometnica T2 i T3 ukupne površine 10.713 četvornih metara, izvođenje sustava kanalizacije i vodoopskrbe, postavljanje javne rasvjete, izvedba elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije te uređenje zelene infrastrukture, vrijedni su 6,472.802,61 kuna, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 4,170.759,19 kuna. Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u kojoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko tisuću zaposlenih.

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu poput ovih te razni poticaji poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade primjer su samo nekih od aktivnosti kojima Grad kontinuirano radi na privlačenju novih investitora i daljnjem gospodarskom razvoju.

Nastavak planova

– Sama činjenica da je u Gospodarskoj zoni oko tisuću zaposlenih daje nam garanciju, ali i poticaj da i dalje ulažemo u nju kako bismo privukli čim više investitora i otvorili čim više novih radnih mjesta.

OSLOBOĐENI PLAĆANJA POREZA NA POTROŠNJU U 2021. GODIN Grad daje potpore ugostiteljima

Stoga, ovdje ne stajemo, već planiramo i nove investicije. Uskoro, pred nama je gradnja još jedne prometnice u zoni, a koja će, uz otvaranje novih površina, ujedno voditi do pročistača otpadnih voda čija je izgradnja već započela – istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.