Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Startup marketing akademija, Poduzetnička akademija, MTS Meetup...

Nove radionice i forumi za poduzetnike u Malom tehnopolisu

Foto: Poduzetnički centar Samobor
- Stalno organiziramo MTS  Meetup, susrete umrežavanja poduzetnika. Okupljamo ih jednom mjesečno, tematski i s različitim stručnjacima koji gostuju kao predavači - kađe Renata Razum iz PC Samobor

Poduzetnički centar Samobor koji upravlja Malim tehnopolisom Samobor (MTS), centrom sagrađenim novcem iz fondova EU, provodi nekoliko vrsta radionica za poduzetnike. Polaznici radionica uglavnom  su korisnici poduzetničkog inkubatora u Malom tehnopolisu, odnosno poduzetnici početnici ili poduzetnici u rastu i razvoju kao i ostali poduzetnici iz Samobora i okolice, kao i potencijalni poduzetnici i svi oni koji to žele postati. Predavači i edukatori na radionicama su uspješni poslovni ljudi iz Zagreba ili Samobora.

- Tijekom ove godine provodimo Startup marketing akademiju, a njezin je nastavak u planu za jesen. Nastavit ćemo i s programom Poduzetnička akademija uspjeha - najavljuje Renata Razum, stručna suradnica u Poduzetničkom centru Samobor.

Program poduzetničke akademije namijenjen je poslovnoj i osobnoj transformaciji, a polaznici uče kako uspjeti u poslu, uspješno 
voditi prodaju i promociju te kako proširiti ili promijeniti djelatnosti i kreirati uspješan imidž te uspješno upravljati financijama.

Na Startup marketing akademiji uči se pak kako brendirati proizvode i usluge, osobno brendiranje i brendiranje poslodavaca, kako voditi PR kampanje, učinkovito poslovno komunicirati, a izučavaju se i vještine javnog nastupa.

U sklopu EU akademije provode se informativne radionice o aktualnim pozivima i natječajima koji su sufinancirani europskim novcem.

- Stalno organiziramo MTS  Meetup, susrete umrežavanja poduzetnika. Okupljamo ih i angažiramo jednom mjesečno, tematski i s različitim stručnjacima koji gostuju kao predavači - ističe Razum.

Na jesen su u planu i dva događanja. Sredinom listopada u MTS-u održat će se Tehnološki forum, s ciljem upoznavanja sudionika s prednostima i mogućnostima 3D tehnologije te kako bismo korisnicima 3D printanja omogućili međusobno umrežavanje i razmjenu iskustava.

Za studeni je planirano događanje Žena poduzetnica. Uključuje tribinu koja će okupiti žene poduzetnice s relevantnim iskustvima, a poseban cilj je i promoviranje žene u poduzetništvu putem 3D kipa “Žene poduzetnice”.