Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 16 pregleda
Komunalni radovi

Novi asfalt i nogostupi na brojnim cestama porečkih naselja

Komunalni radovi u Poreču
Foto: Grad Poreč
Po brojnim porečkim naseljima izvode se veći i manji komunalni radovi kojima je investitor Grad Poreč

Tako je u sklopu Ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Grada Poreča u 2017. i 2018. godini u ulici Karla Huguesa, na potezu od novog rotora do SRC Veli Jože obnovljen i nadograđen nogostup, a udubljenja na cesti izravnana.

Osim što je razina sigurnosti u prometu izgradnjom rotora kod autobusnog kolodvora značajno povećana, nogostup će omogućiti sigurnije kretanje brojnih učenika osnovne i srednjih škola u blizini.

Nogostup je rekonstruiran i u ulici Baldini u naselju Varvari. Izveden je potporni zid, zamijenjeni cestovni rubnjaci te je asfaltirano ukupno 70 metara nogostupa.

Također u Varvarima, u ulici Trsi uređen je makadamski kolnik. Asfaltirano je gotovo 700 m2 novih površina. Asfaltiranje je nastavljeno i u Stanciji Diklić, gdje je na dionici duljine 110 m postavljeno 540 m2 novog asfalta. Od manjih radova, u Novoj Vasi u ulici Stari put izgrađena je linijska rešetka, čime je riješen problem zadržavanja vode na kolniku u toj ulici. Radovi su izvedeni u sklopu ugovora o izgradnji oborinske kanalizacije na području Grada Poreča u 2017. godini.

U naselju Jakići Gorinji saniran je odronjeni potporni zid oblaganjem lomljenim kamenom u dužini od 11 metara, u visini od oko 1,5 m, koji je oštećen prilikom obilnih oborina. Ovom sanacijom osigurano je i prometovanje nerazvrstanom cestom u tom naselju.