Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
PONOS NOVSKE – ANA GRADEČAK

Novi europski rekord otvara put za Japan

Foto: Grad Novska
Mlada Novljanka bacila je kuglu čak 8,23 metra što je, nakon što su se izredale sve bacačice, daljina koja je ostalim natjecateljicama ostala nedostižna

Europska prvakinja Ana Gradečak je na nedavno održanom 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj već u prvoj seriji potvrdila status “najbolje bacačice kugle u Europi”. Ova mlada Novljanka bacila je kuglu čak 8,23 metra što je, nakon što su se izredale sve bacačice, daljina koja je ostalim natjecateljicama ostala nedostižna. Najbliže joj se primaknula Cirit Rabia iz Turske s daljinom od 7,61 metara te Francuskinja i bivša prvakinja Europe Rose Vandegou sa 7,25 metra. Njezin raniji europski rekord Ana je srušila ove godine u Puli.

PO IZDVAJANJU ZA SPORT, GRAD BELIŠĆE MEĐU PRVIH 10 GRADOVA Za sport 41,7 mil. kn od 2014. do 2020.

Titula europske prvakinje i zlatna medalja posljednji je uspjeh Novljanke koja je u izvrsnoj formi i pred kojom su nova natjecanja i ono što većina sportaša priželjkuje – nastup na Olimpijskim igrama ove godine u Japanu.

Poslije povratka u Novsku i dočeka koji su joj priredili obitelj i prijatelji, europsku prvakinju i njezina trenera Mihovila Rendulića primio je i gradonačelnik Marin Piletić sa svojim suradnicima.

Marin Piletić uvjerljivo izborio drugi mandat Ono što je sigurno – Novska i dalje ostaje najveće gradilište Sisačko-moslavačke županije

Trener Rendulić godinama vodi Atletski klub osoba s invaliditetom “Odisej” iz Kutine, čija je Ana Gradečak članica, a govoreći o Aninu nastupu u Poljskoj na europskom prvenstvu, trener je rekao: – Anči je samouvjereno ušla u natjecanje, tehnika bacanja bila joj je vrhunska, što je presudno u bacačkim sportovima.

Ovom velikom uspjehu prethodile su svakodnevne pripreme, a Ana je odlazila i na treninge u Kutinu. Na osvajanju europske titule nabolje bacačice kugle u kategoriji paraatletskih sportova Ani su čestitali gradonačelnik Piletić, kao i Josip Šimunović, predsjednik gradske i županijske Zajednice športskih udruga, uz najavu potpora i u sljedećim natjecanjima.