Izbornik
Naslovnica Gradovi
VOZILO ZA POTREBE ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA ĐAKOVA

Novi kombi za prijevoz sportaša i djece

Foto: Maja Muškić
Na prvom nam je mjestu sigurnost djece koja putuju na sportska natjecanja, ističe Mandarić

Zajednica športskih udruga Grada Đakova od konca veljače u vlasništvu ima još jedno kombi vozilo marke Opel. Ono je, kako je rekao gradonačelnik Marin Mandarić, nabavljeno u prvom redu zbog sigurnosti putnika, odnosno sportaša koji će se njime u najvećoj mjeri koristiti. Kombi je u grad dovezao glavni tajnik Zajednice športskih udruga Grada Đakova Tomislav Šetka, koji je istaknuo da Zajednica broji 38 članica i da je ovakvo vozilo više nego potrebno.

ĐAKOVO Suvremenim, novim vrtićem u Piškorevcima trčkarat će 35 mališana

– Zbog sigurnosti putnika potrebno je obnavljati vozni park. Ovo vozilo je u vlasništvu Zajednice, a najvećim dijelom njegovu nabavu pokrio je Grad Đakovo jer se Zajednica športskih udruga Grada Đakova u potpunosti financira iz proračuna Grada. Cijena vozila je 147.000 kuna, a 15.000 kuna dobili smo od Športske zajednice Osječko-baranjske županije – kazao je glavni tajnik Šetka.

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić naveo je pri primopredaji kako je ovo još jedno u nizu ulaganja u sport, sportsku infrastrukturu i udruge.

– Na prvom mjestu nam je sigurnost djece koja putuju na sportska i druga natjecanja. Važno je omogućiti djeci da ih više na natjecanja ne moraju voziti roditelji, nego da to u što većoj mjeri ide putem organiziranog prijevoza – istaknuo je gradonačelnik Mandarić. Osobito je to važno, dodao je i predsjednik Zajednice Goran Pataki, u vremenima poput ovih, u kojima se sportske udruge nose se s različitim izazovima, pa i pandemijom koronavirusa.