Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
GAREŠNICA

Novi krov na sportskom objektu u Velikom Pašijanu

Foto: GAREŠNICA
Krovište je bilo uništeno tijekom velikog nevremena koje je nedavno zahvatilo Garešnicu

Sportski objekt Nogometnog kluba Junak iz Velikog Pašijana dobio je novo krovište, i to uz pomoć Grada Garešnice. Naime, krovište je bilo uništeno tijekom  velikog nevremena koje je nedavno zahvatilo Garešnicu. Iz tog je razloga izvršena zamjena drvene konstrukcije te je postavljen limeni pokrov, umjesto dosadašnjih salonit-ploča.

- Problema uvijek ima, posebno s igračima, kao i u drugim klubovima, kaže član Uprave kluba Vilko Pajan.

Stoga poziva sve zainteresirane mlade ljude da dođu u klub i da se bave sportom. Nije važan rezultat, već zajedništvo i druženje, zaključuje Vilko Pajan, inače dugogodišnji sportski djelatnik.

Financijski im pomaže Grad Garešnica, uz prihode koji sami ostvaruju. Vrijednost izvršenih radova je oko 30.000 kuna, a izveli su ih mještani i sami članovi kluba. 

NK Junak iz Velikog Pašijana natječe se u Trećoj ŽNL Jug. Posljednjih nekoliko sezona muče se s nedostatkom igrača, ali iz sezone u sezonu stanje u klubu se popravlja. Naime, nakon sezone 2016./17. kada su odustali od redovnog natjecanja zbog nedostatka igrača, sami igrači su se organizirali i napravili svoje vodstvo kluba uz pomoć starijih članova te se ponovno počeli natjecati.

– Financijsko stanje u klubu nije bajno, ali nemamo ni novčanih problema jer nas Grad Garešnica redovno financira preko Sportske zajednice. Zadnjih godina nismo puno ulagali u klupsku infrastrukturu, a ove godine cilj nam je napraviti tribinu za naše navijače – izjavio je Pajan.