Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Dom u sklopu Kampusa u kojem je sjedište Sveučilišta Sjever mogao bi biti dovršen do kraja 2021.

Novi natječaj za gradnju studentskog doma

Foto: Sveučilište Sjever
Početna godišnja naknada za pravo građenja iznosi 35.000 kuna, a ukupna naknada je 1,15 milijuna kuna. Natječaj je otvoren do 3. veljače

Raspisan je novi natječaj za gradnju studentskog doma u sklopu koprivničkog Kampusa u kojem je sjedište Sveučilišta Sjever. Činilo se da je sve dogovoreno s investitorom koji je prošao na prvom natječaju, ali procedura ide ispočetka. Razlog je taj što je koprivnički poduzetnik Nevio Prlog iznenada odustao od gradnje studentskog doma s najmanje stotinu ležajeva pokraj Sveučilišta Sjever. Njegovo poduzeće Laner jedino se javilo na lanjski javni natječaj te mu je Gradsko vijeće lani na sjednici odobrilo pravo građenja na 33 godine uz godišnju naknadu od 50.000 kuna.

Za novu komunalnu infrastrukturu 7,5 milijuna kuna Do jeseni počinje obnova središnjih trgova u Koprivnici

Nevio Prlog prošli nam je tjedan potvrdio da je odustao, ali nije želio ulaziti u razloge. Tek je rekao da ima u planu neke druge investicije i poslove. Grad je zbog toga raspisao novi natječaj za obnovu zgrade u Kampusu površine 1111 četvornih metara, koja je uz pripadajuće zemljište predmet prava građenja. Početna godišnja naknada za pravo građenja iznosi 35.000 kuna, a ukupna naknada je 1,15 milijuna kuna. Natječaj je otvoren do 3. veljače. Kako se neslužbeno doznaje, interes za gradnju studentskog doma u Kampusu iskazao je jedan zagrebački investitor, a moguće je da se na natječaj jave i neki domaći sa sjevera.

Uručeni novi ugovori za 118 studenata Koprivnica treća u Hrvatskoj po izdvajanju za stipendije

Rok za gradnju, odnosno temeljitu rekonstrukciju postojeće zgrade s pripadajućim sadržajima i ishođenje uporabne dozvole dvije je godine od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja. U gradskoj upravi očekuju kako bi Sveučilište Sjever studentski dom moglo dobiti do kraja iduće godine.