Izbornik
Naslovnica Gradovi
Potpisan ugovor o gradnji

Novi nogostup do Bročica za sigurnost svih pješaka

Ukupna vrijednost ovog projekta je 410.502 eura (s PDV-om) te je on u potpunosti financiran iz proračuna Grada Novske
Foto: Grad Novska

U maloj gradskoj vijećnici Grada Novske potpisan je ugovor o gradnji nogostupa na relaciji između Novske i naselja Bročice.

Riječ je o gradnji pješačke staze kroz naselje Bročice u Ulici sv. Mihovila uz prometnu županijsku cestu ŽC3250 na dionici s autocestom A3, koja će ići sve do raskrižja s državnom cestom DC47. Pješačka staza bit će duga ukupno 2720 metara. Postojeći nogostup od betonskih ploča bit će uklonjen prije početka radova, a novi nogostup uglavnom će pratiti os postojeće staze te će biti proširen na 150 centimetara širine, što će poboljšati sigurnost pješaka. Staza će biti omeđena parkovskim rubnjacima obostrano ili s jedne strane rubnjacima, a s druge betonskim rigolicama. Ukupna vrijednost ovog projekta je 410.502 eura (s PDV-om) te je on u potpunosti financiran iz proračuna Grada Novske. Rok završetka radova bit će 6 mjeseci od uvođenja izvođača u rad.

Ugovor o gradnji nogostupa potpisali su gradonačelnica Novske Marija Kušmiš te Mario Kozić, vlasnik građevinskog obrta Big boys gradnja iz Brestače, čija je tvrtka odabrana za izvođača radova. U izvođenju radova sudjelovat će i tvrtka SLU-KOM d.o.o. iz Kutine.

– Nakon uređenja kružnog toga na red je došla i rekonstrukcija, odnosno gradnja nogostupa kako bismo povećali sigurnost svojih sumještana na samim prometnicama, ali isto tako i povećali standard života u našem prigradskom naselju, izjavila je pri potpisivanju ugovora gradonačelnica Novska Marija Kušmiš. 

OSJEČKI ARHIV dobit će nov i primjeren prostor za čuvanje arhivske građe, a jedan je od osam arhiva koji će se financirati iz NPOO-a. Ministrica Obuljen Koržinek ocijenila je ovo povijesnim ulaganjem Grad Osijek darovao zemljište za gradnju nove zgrade Državnog arhiva Obrazovanje Jednokratna potpora za 1927 studenata - ukupno 192.700 eura ZA SVAKOG PONEŠTO Najmlađe će razveseliti Dan pripovijedanja i dječje predstave i animirani filmovi, one malo starije druženje uz stolni nogomet, badminton i društvene igre Radionice, paint & wine, predstave, koncerti... Za vikend start Ljeta u Samoboru i Festivala greblice u Rudama