Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Uskoro se otvara Poduzetnički inkubator

Novi prostor i odlična prilika za male tvrtke

Foto: Grad Vinkovci
Grad Vinkovci na različite načine daje potpore poduzetnicima i obrtnicima, i to posebno onima koji su tek krenuli u posao

Prošlotjednu sjednicu Gradskog vijeća Vinkovaca obilježila je najava skorog otvaranja Poduzetničkog inkubatora u čiju je gradnju i opremanje uloženo 21,4 milijuna kuna. Svi mali poduzetnici i obrtnici koji su u početnim etapama razvoja mogu očekivati skoro raspisivanje natječaja za korištenje poslovnog prostora. Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, svi oni koji će se baviti poduzetništvom u Poduzetničkom inkubatoru imat će krasan prostor i odličnu priliku za razvijanje svoje tvrtke u sinergiji s drugim tvrtkama.

Spomen-ploča Juliju Domcu Sjećanje na utemeljitelja hrvatske farmacije

– Osim prostora, inkubator će svakako nuditi i druge usluge našim poduzetnicima kako bi njihove tvrtke rasle, a oni se mogli nesmetano posvetiti razvijanju svojih proizvoda. Tako će uz plaćene režijske troškove, u onoj mjeri kako idu u procesu inkubacije, na raspolaganju imati i knjigovodstvene usluge, usluge pisanja projekata, konzultantske usluge različitoga tipa – rekao je Bosančić govoreći o uvjetima.Istaknuo je i da se Grad Vinkovci u svome radu opredijelio za proaktivnu politiku kada je riječ o gospodarstvu tako da se na različite načine daje potpora poduzetnicima i obrtnicima, i to posebno onima koji su tek krenuli u posao.

– Tu se Tehnološki park već dokazao, a Poduzetnički inkubator bit će golem iskorak u tom smislu. Mi danas trebamo poslati poruku svima koji imaju poduzetničku ideju da se jave i tamo će dobiti prostor i priliku da rade i razvijaju se – rekao je Bosančić.

Međunarodni zeleni tjedan Berlin 2020. Vinkovci na svjetskom sajmu poljoprivrede