Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VEĆI IZBOR ZA STUDENTE U VINKOVCIMA

Novi studij program – računarstvo

Foto: Grad Vinkovci
Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić nazvao je to još jednim velikim uspjehom koji Vinkovcima daje nove i bolje mogućnosti za budućnost

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima potpisan je Sporazum o suradnji za pokretanje dislociranog preddiplomskog redovitog stručnog studija računarstva koji će se od akademske 2021./2022. godine održavati u Vinkovcima.

Suradnja s Udrugom Hrvatska žena Vinkovci Grad će obnoviti stan u Zagrebu u kojem borave roditelji djece koja su na liječenju

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić nazvao je to još jednim velikim uspjehom koji Vinkovcima daje nove i bolje mogućnosti za budućnost.

Istaknuo je da je cilj gradske uprave da studenti upravo u Vinkovcima imaju dostupnost onih visokih škola i fakulteta koje oni danas traže, koji su u stvari traženi na tržištu rada.

Podsjetio je da u Vinkovcima već djeluje dislocirani studij poljoprivrede te da će od jeseni s radom započeti i dislocirani studiji šumarstva i računarstva.

ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA UPRAVNE ZGRADE VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE U VINKOVCIMA Uz uštede dobili i kvalitetniji prostor za rad

– Poslije šumarstva sada dolazimo do računarstva, a možemo očekivati još neke smjerove koje ćemo ovdje pokušati organizirati. To će se i izmjenjivati, odnosno nekoliko generacija jedan studij, pa onda drugi jer ne smijemo raditi ni inflaciju određenih kadrova. Ovo su izvrsni projekti jer s relativno malim financijskim sredstvima omogućujemo našim studentima da studiraju u svom gradu i dobijemo kadrove koji nam trebaju na tržištu rada – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodao je da je želja gradske uprave dati dodatni zamah IT priči u Vinkovcima, za koju su i prije govorili da predstavlja budućnost grada.

– IT priča je već sadašnjost grada i mi se možemo pohvaliti s dvadesetak tvrtki koje se ozbiljno bave tim poslom i prepoznate su i izvan Hrvatske – rekao je Bosančić.