Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA UPRAVNE ZGRADE VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE U VINKOVCIMA

Uz uštede dobili i kvalitetniji prostor za rad

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Energetskom obnovom projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje od 53,62 posto te smanjenje emisije CO²

Završeni su radovi na energetskoj obnovi Upravne zgrade Vukovarsko-srijemske županije koja se nalazi na adresi Jurja Dalmatinca 37 u Vinkovcima. Radovima se pristupilo nakon uspješno završene izrade projektne dokumentacije te potpisanog Ugovora za sufinanciranje radova energetske obnove zgrade. Sukladno izrađenoj projektnoj dokumentaciji povećana je toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora kao i toplinska zaštita vanjskog zida.

Pokreće se još jedan dislocirani preddiplomski redoviti stručni studij Vinkovci će na jesen imati i studij računarstva, u prvoj generaciji upisuje se najmanje 25 studenata

Povećana je i toplinska zaštita ukopanog zida, poda prema tlu, zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je i vanjska stolarija, a unutarnja rasvjeta postala je učinkovitija.

Energetska obnova doprinijela je smanjenju režijskih troškova i troškova održavanja, poboljšanju toplinske izolacije i stanja zgrade, a tijekom obnove osigurala su se i radna mjesta.

Projekt je provela Vukovarsko-srijemska županije uz pomoć Društva Eko-sustav d.o.o za energetsku učinkovitost, odakle navode da se provedbom ovih programa postižu ciljevi Županijske razvojne strategije te ciljevi EU u smanjenju emisija štetnih plinova i potrošnje primarne energije u javnim zgradama.

ENERGETSKI OBNOVLJENE DVIJE ZGRADE BOLNICE U POPOVAČI Bolji uvjeti rada i velika ušteda energije

Vrijednost ovoga projekta iznosi više od 2 milijuna kuna, od čega je iz EU sufinancirano gotovo 1,3 milijuna kuna dok je udio Vukovarsko-srijemske županije veći od 800 tisuća kuna. Navode da im je namjera u budućnosti povećati korištenje obnovljivih izvora energije, i to prije svega instaliranjem fotonaponskih sustava na zgradama javnih ustanova i drugih institucija.