Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
ENERGETSKI OBNOVLJENE DVIJE ZGRADE BOLNICE U POPOVAČI

Bolji uvjeti rada i velika ušteda energije

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Nakon obnove kuhinje i Odjela 7, ostale su još tri zgrade za obnovu

Prve zgrade u krugu Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača energetski su obnovljene.

PRIHVAĆENO 12 PROJEKATA S JUGA HRVATSKE Energetska obnova ambulante u Trpnju

Ravnateljica bolnice prim. Marina Kovač u pratnji zamjenika župana Romana Rosavca obišla je novoobnovljene zgrade te izrazila zadovoljstvo što je podignuta kvaliteta smještaja korisnika, a i znatno smanjeni troškovi poslovanja bolnice. Dožupan Rosavec istaknuo je i poboljšanje uvjeta rada djelatnika.

U objekt kuhinje Županija je uložila oko milijun vlastitih kuna uz 1,6 milijuna iz EU fondova. Energetska obnova obuhvaćala je poboljšanje toplinskih karakteristika vanjske ovojnice, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu unutarnje rasvjete, rekonstrukciju kotlovnice te projektiranje postrojenja solarnih kolektora i modernizaciju opreme za dogrijavanje vode prirodnim plinom. Time se prešlo iz energetskog razreda „E“ u „B“ te smanjila potrošnja toplinske energije za 77,88%.

Zdravstveni nadstandard u primarnoj zdravstvenoj skrbi u Mokošici Prva pedijatrijska ambulanta koja ima ultrazvuk za dječju kardiologiju

Energetska obnova tzv. zgrade VII. odjela vrijedna je 1,4 milijuna kuna. Bespovratna sredstva iznose 839.986,26 kn, a Županija je sudjelovala sa 561.956,56 kn. Obavljena je izvedba toplinske zaštite ovojnice, zamjena vanjske stolarije, zamjena unutarnje rasvjete te spajanje brojila s daljinskim očitanjem i spajanje ultrazvučnog kalorimetra. Prešlo se iz energetskog razreda E u C i smanjila potrošnja toplinske energije 67,27%. Ostalo je obnoviti još tri zgrade.