Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
PRIHVAĆENO 12 PROJEKATA S JUGA HRVATSKE

Energetska obnova ambulante u Trpnju

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Projekt obnove ambulante vrijedan je 970.000 kuna

U sklopu Programa razvoja otoka u 2021., Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU prihvatilo je 12 projekata s juga Hrvatske, među kojima je i projekt energetske obnove ambulante Trpanj vrijedan 970.000 kuna, koji je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija.

Završena je 13,7 milijuna kuna vrijedna energetska obnova Boravak 443 đaka u školi postao ugodniji

Odobreno je sufinanciranje obnove u iznosu od 450.000 kuna, dok će preostali iznos od 520.000 kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Domom zdravlja Korčula.

Projektom energetske obnove ambulante Trpanj planirana je izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i kosog krova, toplinska i hidroizolacija dijela ravnog krova, izmjena rasvjete cijelog objekta energetski učinkovitom te instalacija sustava daljinskog upravljanja i nadzora nad energentima.

DOPRINOS SMANJENJU ONEČIŠĆENJA U projekte energetske obnove ove će godine biti uloženo 112 milijuna kn

Za područje DNŽ odlukom je odobreno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3,4 milijuna kuna. Uz energetsku obnovu ambulante u Trpnju tu su još i projekti energetske obnove zgrade Doma kulture na Koločepu, uređenje i opremanje parkirališta Ponta u Stonu, uređenje sjevernog dijela rive u Sreseru u Janjini, nabava “pametnih” spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u Trpnju, Trg Viganj – Trg Tihomira Antunovića u Orebiću, izgradnja kapelice s mrtvačnicom na groblju Sladin Gradac na Mljetu, rekonstrukcija i obnova prometnica na području otoka Lastova, uređenje trga Postrana – Žrnovo u gradu Korčuli, uređenje nerazvrstanih cesta na području općine Smokvica, sanacija dijela krovišta Doma kulture u Blatu te uređenje šetnice na trasama već postavljenih gravitacijskih kolektora u centru Vele Luke.