Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
UREĐENJE DJEČJIH IGRALIŠTA I ZELENIH POVRŠINA

Novi tobogani, obnavljaju se igrala i ograde

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
U proljeće se posebna pažnja posvećuje zelenim površinama i gradskim gredicama

U Zaprešiću postoji ukupno 18 dječjih igrališta koja se svako proljeće redovito uređuju, pa tako i ovog. U Gradu Zaprešiću kažu da će se na igralištima izmijeniti dotrajali drveni dijelovi, kao i dijelovi sprava koji će se nakon pregleda pokazati oštećenima.

TRANSPARENTNOST Gradski proračun vidljiv svima

Trenutačno se obnavljaju igrališta u Kupljenskoj i Krčelićevoj ulici te u Ivancu i Jablanovcu tako što se izmjenjuju i dotrajale drvene sprave, boje se sprave, zamjenjuju se lanci, saniraju travnate površine te se postavlja ograda. Kako objašnjavaju iz Komunalnog poduzeća, prošle su godine u ovo vrijeme dječja igrališta bila zatvorena, a i dio je sredstava uložen u borbu protiv koronavirusa te je izostala nabava sprava na igralištima.

Zato su ove godine za neka igrališta naručeni novi tobogani, izmijenit će se dotrajale antistres-podloge ispod penjalice, penjalice sa spiralnim toboganom i ljuljačke, a neki će dobiti i nove kućice. U proljeće posebna se pažnja posvećuje i zelenim površinama te gradskim gredicama i ružičnjacima kojih u gradu ima čak četrdesetak. Sadnice za njih uzgaja Zaprešić u rasadniku u sklopu pročistača otpadnih voda.

Smanjivanje količine otpada u Zaprešiću je višegodišnja praksa Popunjena ploha za odlaganje otpada iz 1962., gradi se nova za 8,8 milijuna kuna, 35 posto sufinancira je Fond za zaštitu okoliša

– Ove je godine zasađeno 10.000 tulipana i 15.100 ostalog ukrasnog bilja, a neki od njih su ukrasni batat, kana, potočnice, kadifice, vodenike i decemberice – napominju u Gradu Zaprešiću.