Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Na zemljištu kod vojarne

Novi ugovori za korištenje gradskih vrtova

Grad Samobor
Foto: Grad Samobor

Građanima koji su iskazali interes za korištenje Gradskih vrtova, na zemljištu kod nekadašnje vojarne, uručeni su ugovori o besplatnom korištenju.

Ugovore je potpisalo 70 dosadašnjih korisnika i 9 novih pa će vrtne parcele obrađivati ukupno 79 građana Samobora. Parcele su veličine 50 četvornih metara, a daju se na korištenje na vrijeme od godinu dana bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da korisnici njima pažljivo gospodare. Kad netko odustane od obrađivanja vrtne parcele, ona se ustupa novom korisniku. Korisnicima su na raspolaganju zajednički dijelovi vrta s pripadajućom opremom i osiguranim prostorom za druženje. Posebna se briga vodi o gospodarenju otpadom. Korisnicima su na raspolaganju i komposteri koje koriste za kompostiranje biljnog otpada iz svojih vrtova. 

storyeditor/2024-03-22/Samoborski_muzej.jpg Samoborski muzej za projekt povukao oko 155.000 eura Nakon Livadićeva dvorca, EU novcem obnavlja se i Etno kuća storyeditor/2024-03-22/Skela-_Ivan_Tibor_Grujic.jpg U Hrvatskom registru brodova registrirane su 23 aktivne skele na Savi, Dravi i Muri Tradicija i umijeće skelarenja su nematerijalno kulturno dobro Samobor Obnavlja se dom u Klokočevcu, uređuje parkiralište u Svetom Martinu