Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Samobor

Obnavlja se dom u Klokočevcu, uređuje parkiralište u Svetom Martinu

Foto: Grad Samobor
Vrijednost radova u Klokočevcu je 120.000 eura, preuređeni dom u Svetom Martinu pod Okićem dobiva novo parkiralište, uređena je i zgrada Crvenog križa…

Društveni dom u Klokočevcu pretrpio je znatna oštećenja prošlog ljeta u nevremenu. Uslijed olujnog vjetra odnesen je krov te su poplavljene unutarnje prostorije doma. Krov je saniran prošle godine, a sada su u tijeku daljnji radovi koji obuhvaćaju zamjenu unutarnje drvene stolarije, demontažu drvenih zidnih obloga, uklanjanje postojećeg parketa, postavu keramičkih pločica, soboslikarske radove, uklanjanje stropne obloge te postavu spuštenog stropa, rekonstrukciju postojećeg razvodnog zida te ugradnju novih rasvjetnih tijela te prekidača.

Kvalitetan prostor zajednice

Nakon završetka radova, krajem ožujka, društveni dom u Klokočevcu vratit će se u punu funkcionalnost i osigurati da mještani imaju siguran i udoban prostor za okupljanje i aktivnosti. Vrijednost je svih radova, uključujući sanaciju krova, oko 120.000 eura.

U Svetom Martinu pod Okićem, nakon uspješno dovršenih radova na uređenju Društvenog doma prošle godine, fokus se sada preusmjerio na poboljšanje infrastrukture parkirališta ispred doma. U sklopu prethodnih radova na uređenju društvenog doma, naglasak je bio na rješavanju problema vlage kako unutar objekta tako i na vanjskim dijelovima, uz osiguranje odvodnje oborinskih voda. Osim toga, unutarnji prostor prošao je kroz temeljitu obnovu, uključujući soboslikarske i fasaderske radove, te postavu keramičkih pločica i podova, što je rezultiralo estetski privlačnim i funkcionalnim prostorom. Daljnja ulaganja obuhvatila su i poboljšanje osvjetljenja, kako unutar objekta tako i na vanjskom prostoru. Ugrađen je i bojler radi osiguranja tople vode u toaletu prizemlja. Ovim ulaganjem u uređenje društvenog doma lokalna zajednica dobila je kvalitetan prostor koji služi kao središte aktivnosti i okupljanja stanovnika Svetog Martina pod Okićem. Ukupna je vrijednost ulaganja u uređenje doma i parkirališta oko 95.000 eura.

Gotova zgrada Crvenog križa

Završeno je uređenje zgrade Gradskog društva Crvenog križa Samobor. Rekonstrukcija postojeće građevine obuhvatila je niz građevinskih, elektro i strojarskih radova, čime je osigurana bolja funkcionalnost objekta. Unutarnji radovi bili su temeljiti, uključujući uklanjanje prezida i prilagođavanje prostora kako bi se stvorile uredske prostorije. Stari je pod zamijenjen novim keramičkim pločicama, a instalacije grijanja i hlađenja su obnovljene. Fokus vanjskih radova bio je na okolišu i funkcionalnosti dvorišta. To je uključivalo rušenje štaglja, pripremu podloge te asfaltiranje dvorišta, uz dodatak zelenila prema smjernicama konzervatora. Uz to, iscrtana su nova parkirna mjesta. Investicija vrijedna 74.822 eura omogućila je odgovarajuće i suvremene prostorije za rad humanitarnog društva. 

Pravo ostvaruje 1269 osoba Do 30. ožujka traje isplata uskrsnica potrebitima Pred završetkom su sveobuhvatni radovi uređenja Starogradske ulice. Vrijednost radova je oko 950.000 eura Samobor Oko 3,7 milijuna eura uloženo u osuvremenjavanje prometnica storyeditor/2024-03-15/potpisivanje_vrtic.jpeg Gradonačelnica Petra Škrobot potpisala je ugovor Više od milijun eura odobreno za novi vrtić u naselju Perivoj