Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Radove na gradnji dječjeg vrtića obišla zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić

Novi vrtić vrijedan 22,5 milijuna kn polako poprima svoj obris

Foto: Kutina
Taj će dječji vrtić imati kapacitet za 152 djece jasličke i vrtićke dobi

Zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Ivana Grdić u društvu suradnika obišla je radove na gradnji dječjeg vrtića. U sam tijek radova uvjerili su se i ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra  Todorov, pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić i voditelj projekata Mišel Novosel.

Gradnja novog dječjeg vrtića u Kutini odvija se u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, u blizini OŠ Zvonimir Franka u Kutini. Sagradit će se i opremiti objekt vrtića, dječje igralište, prometne površine te urediti sam okoliš.

”Temelji i temeljne kanalizacije sagrađeni su na predmetnom  objektu te je započeta gradnja modularnih jedinica. Zgrada polako dobiva svoj obris, no pred  njom je još pregršt građevinskih i drugih radova”, poručili su iz Grada Kutine.

Dječji vrtić će se sastojati od tri jasličke grupe s pratećim prostorijama, pet vrtićkih grupa s pratećim prostorijama, uz dvoranu, spremište rekvizita, spremište didaktičkih sredstava te prostore za odgojno-obrazovne djelatnike: soba ravnatelja, soba pedagoga i psihologa, soba za odgajatelje, defektološki kabinet, prostor zdravstvene voditeljice, soba voditelja, garderoba i sanitarije odgojitelja uz energetsko-tehnički blok i distribucijsku kuhinju s pratećim prostorijama.

Novi dječji vrtić imat će kapacitet za 152 djece jasličke i vrtićke dobi. Vrijednost samog vrtića je 22,5 milijuna kuna.

Projektna dokumentacija gradnje dječjeg vrtića sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a projekt gradnje dječjeg igrališta provodi se uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.