Izbornik
Naslovnica Gradovi
NA PREDJELU BIOCI

Novih 127 POS stanova počinje se graditi u Šibeniku

Foto: Grad Šibenik
– Gradnja novih stanova POS-a, odnosno osiguranje povoljnijih uvjeta u rješavanju stambenog pitanja, najbolji je način kako zadržati mlade obitelji u našem gradu – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić

Dvije višestambene građevine iz programa POS-a niknut će na predjelu Bioci u Šibeniku. Druga je to lokacija u gradu na kojoj će se u razmaku od četiri godine graditi stanovi iz programa društveno poticane stanogradnje nakon što se u lipnju 2018. godine na Šubićevcu u naselje POS-a uselilo 148 mladih šibenskih obitelji. Kamen temeljac na lokaciji izgradnje objekata na Biocimapoložili su državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir, gradonačelnik Željko Burić te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov.

PETA OBLJETNICA REVITALIZACIJE Tvrđavu Barone obišlo 204.256 posjetitelja

– Gradnja novih stanova POS-a, odnosno osiguranje povoljnijih uvjeta u rješavanju stambenog pitanja, najbolji je način kako zadržati mlade obitelji u našem gradu. Posebno mi je zadovoljstvo što nakon uspješne realizacije 148 stanova POS-a na Šubićevcu sada započinje izgradnja dodatnih 127 stanova. Da Šibenčani žele živjeti i raditi u svom gradu, pokazuje i veliki interes koji imamo za kupnju POS-ovih stanova. Prema posljednjem javnom pozivu koje je proveo Grad Šibenik pristiglo je 388 prijava zainteresiranih građana – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Na predjelu Bioci izgradit će se dvije višestambene zgrade s ukupno 127 stanova. U jedinici A nalazit će se 63 stana, dok su u jedinici B predviđena 64 stana. Projektom su predviđena pripadajuća parkirališno-garažna mjesta, parkirališta za motocikle, tehničke prostorije te spremišta stanara.

– Zahvaljujem APN-u i Gradu Šibeniku na suradnji i pripremi projekta te se nadam da ćemo i dalje nastaviti s izgradnjom stanova POS-a na novim lokacijama. Cijena koja je ovdje postignuta je 1235 eura po m2 što je vrlo povoljno – poručio je državni tajnik Uhlir. Direktor APN-a Dragan Hristov istaknuo je kako planirana vrijednost investicije iznosi oko 80 milijuna kuna, od čega država sudjeluje s 29 milijuna kuna. Radove izvodi tvrtka Accola d.o.o., a rok izgradnje je dvije godine.