Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
POTPISAN UGOVOR

Novo igralište i novi sadržaji u Dječjem vrtiću Tratinčica

Foto: Grad Pleternica
Zahvaljujući projektu postavit će se nove sprave, urediti malo nogometno igralište te dodatni sadržaji nužni za provođenje sportskih programa vrtića

Predstavnicima 38 jedinica lokalne samouprave iz pet slavonskih županija u četvrtak su u Đakovu uručeni ugovori o državnom sufinanciranju projekata za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u istočnoj Hrvatskoj ove godine, ukupno vrijedni 10,5 milijuna kuna.

Organizator svečane predaje ugovora bio je Središnji državni ured za demografiju i mlade. S područja Požeško-slavonske županije ovim je ugovorima obuhvaćeno pet dječjih vrtića, među kojima i vrtić Tratinčica u Pleternici.

JEDINSTVENA SOCIJALNA MJERA U HRVATSKOJ Uvode dječji doplatak za mališane do 12 godina

Na pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Grad Pleternica ostvario je potporu od gotovo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za nadogradnju dječjeg igrališta vrtića Tratinčica. Zahvaljujući projektu postavit će se nove sprave, urediti malo nogometno igralište te dodatni sadržaji nužni za provođenje sportskih programa vrtića.

– Posebno sam ponosna na to što se moj prvi potpisani ugovor za bespovratna sredstva odnosi na gradnju novog igrališta u dječjem vrtiću, jer nam je s porastom broja djece sadašnje postalo premaleno. Kada sam došla u Pleternicu prije osam godina, upravo je novi dječji vrtić bio prvi projekt u čijoj sam realizaciji sudjelovala. Sada, na drugoj funkciji u našemu gradu, iznova krećem sa stvaranjem uvjeta za ljepše odrastanje naše djece. Početak nije mogao biti ljepši – kazala je nova gradonačelnica Marija Šarić.