Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
JEDINSTVENA SOCIJALNA MJERA U HRVATSKOJ

Uvode dječji doplatak za mališane do 12 godina

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Gradski dječji doplatak nova je mjera koju ćemo provoditi na svom području – kaže gradonačelnica Antonija Jozić

Grad Pleternica uvodi jedinstvenu socijalnu mjeru u Hrvatskoj – gradski dječji doplatak.

Novi projekti posebno će razveseliti najmlađe i njihove roditelje Uskoro izgradnja novog vrtića u Kuzmici, ali i bazena u sklopu pleterničkog vrtića

Na tu mjeru pravo će imati sva djeca do dvanaest godina, neovisno o državnom doplatku. Iznos doplatka isplaćivao bi se polugodišnje.

U Gradu ističu da razlog za uvođenje ove uistinu posebne novine leži u činjenici da se cijela Hrvatska, pa tako i lokalne samouprave, već desetljećima suočavaju s problemom demografskog pada. Riječ je o izazovu za koji se traže sveobuhvatna rješenja.

– Jedna od važnijih poluga za rješavanje demografskih problema je jačanje gospodarstva, zaposlenosti i podizanje standarda stanovnika. No tu su i izravne demografske mjere i poticaji. Gradski dječji doplatak nova je mjera koju ćemo provoditi na svom području – kaže gradonačelnica Antonija Jozić.

Novska Obnova novcem iz fondova EU Otvoren društveno-kulturni centar i dječja igraonicu u Društvenom domu Rajić

Grad već isplaćuje potpore za novorođenu djecu, financira rad dječjeg vrtića, igraonica i predškole, a tu su i sufinanciranje troškova kupnje i uređenja prve nekretnine mladim obiteljima, naknade za podmirenje troškova stanovanja, stipendije, sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima i niz drugih mjera.

– U sinergiji svih mjera nadamo se da ćemo trajno preokrenuti demografski trend u pozitivnom smjeru. Bilježimo porast novorođene djece i to nam je poticaj da nastavimo sa sveobuhvatnim mjerama – zaključila je Jozić.