Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Novi projekti posebno će razveseliti najmlađe i njihove roditelje

Uskoro izgradnja novog vrtića u Kuzmici, ali i bazena u sklopu pleterničkog vrtića

Foto: Grad Pleternica
Bazen je posebno važan za djecu s posebnim potrebama, za koju će biti organizirane razne vrste terapija

Pleternica je u posljednjem desetljeću sagradila mnoge objekte koji su promijenili vizuru grada te sadržaj i način života u njemu. Oni koji tek dolaze na red za realizaciju posebno će razveseliti najmlađe i njihove roditelje. Naime, zbog povećanog broja novorođene djece, u Pleternici planiraju izgradnju novog vrtića u Kuzmici, ali i bazena u sklopu pleterničkog vrtića, što ima malo koja ustanova tog tipa u Hrvatskoj. Bazen će biti u funkciji i osnovnoškolcima do četvrtog razreda, koji će u njemu pohađati školu plivanja.

Prvi novi bjelovarski vrtić sagrađen u posljednjih 40 godina u svibnju počinje raditi Potpuno spreman i opremljen prostor u Gudovcu čeka 50 upisanih polaznika

Vrtić otvoren 1990. godine

– Djeca su ponos našega grada, naša snaga i naše nasljeđe. Naš najveći motiv za sve što u našem gradu radimo. Zato smo se u sklopu nadogradnje vrtića odlučili i za izgradnju zatvorenog bazena u kojem će naša djeca učiti plivati – pojašnjava gradonačelnica Antonija Jozić.

Pleternički dječji vrtić s radom je započeo 1990. godine s dvjema odgojiteljicama i tridesetoro djece. Prije nepunih šest godina svečano su otvorili vrata novog vrtića za 150 djece. Iz malog i skučenog prostora preselili su u veliki i razigrani. Ispočetka su se pomalo gubili u hodnicima i skupinama, no iz godine u godinu vrtić je primao sve veći broj djece. Iako su neki komentirali da gradu ne treba toliki vrtić, pokazalo se da je on ubrzo postao premalen. Stoga su se u gradu s radošću prihvatili izgradnje novog vrtića u Kuzmici.

REALIZIRANO ŠEST OD 11 PLANIRANIH Novi dječji vrtić otvoren i u Čađavici

Rastu liste čekanja

– Novi vrtić projektiramo u Kuzmici, naselju koje se nalazi na pola puta između Požege i Pleternice. Postojeći je postao premalen, liste čekanja rastu, a kako većina naših sugrađana svakodnevno putuje na posao prema Požegi, odlučili smo smjestiti novi vrtić upravo tamo – kazala je Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica. Što se tiče postojećeg vrtića u Pleternici, Grad je prijavio projekt nadogradnje objekta te izgradnju bazena za školu plivanja i ostale sadržaje koji pridonose deinstitucionalizaciji. Ističu kako je bazen posebno važan za djecu s posebnim potrebama, za koju će biti organizirane razne vrste terapija. U planu je provedba brojnih programa koji su nužni za kvalitetnije odrastanje i razvoj dodatnih vještina kod najmlađih.