Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Gradonačelnik Ivan Radić posjetio je vatrogasce te im čestitao njihov dan

Novo ruho zgrade JVP-a Osijek – za energetsku obnovu 730.000 eura

storyeditor/2024-05-03/WhatsApp-Image-2024-05-03-at-13_35_53-2.jpeg
1/3
Foto: Osijek ISTAKNUTA je dobra suradnja sa svim gradskim tvrtkama te velika podrška prije svega Grada i gradonačelnika
Grad Osijek ove je godine za Javnu vatrogasnu postrojbu osigurao 1,5 milijuna eura, što je čak milijun eura, odnosno 255 posto više nego 2021. godine kada sam preuzeo dužnost gradonačelnika, rekao je Radić

U povodu Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, osječki gradonačelnik Ivan Radić posjetio je Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Osijeka te im čestitao njihov dan i zahvalio na radu. Tom prigodom istaknuo je i izvrsnu suradnju Grada i osječkih vatrogasaca.

Građani mirno spavaju

– Zahvaljujući njihovoj budnosti građani Osijeka mogu mirno spavati jer sve intervencije uspješno privode kraju. Grad Osijek ove je godine za Javnu vatrogasnu postrojbu osigurao 1,5 milijuna eura, što je čak milijun eura, odnosno 255 posto više nego 2021., kada sam preuzeo dužnost gradonačelnika – rekao je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je Grad za osječke vatrogasce kupio četiri nova vozila, a nabavljena je i vatrogasna te računalna oprema u vrijednosti od oko 200.000 eura. Dodatnih 40.000 eura osigurano je na zahtjev postrojbe nakon požara u Dravi International te 155.000 eura za plaće 10 novih djelatnika. Još je jednom zahvalio vatrogascima što su pravodobnom i hrabrom reakcijom stavili pod kontrolu požar kakav Osijek ne pamti.

– Posebno mi je drago najaviti i kako će zgrada JVP-a u energetsku obnovu. Ukupna vrijednost ove investicije je 730.000 eura, od čega je 560.000 eura bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Zahvaljujem našim vatrogascima na budnosti 24 sata, siguran sam da će suradnja i dalje biti jednako dobra kao do sada, u nadi da će biti što manje intervencija – poručio je gradonačelnik.

ZA VATROGASCE Grad je kupio četiri nova vozila, a nabavljena je i vatrogasna te računalna oprema u vrijednosti od oko 200.000 eura
Foto: Osijek ZA VATROGASCE Grad je kupio četiri nova vozila, a nabavljena je i vatrogasna te računalna oprema u vrijednosti od oko 200.000 eura

Zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković zahvalio je na suradnji i povećanim ulaganjima u opremu, posebno ističući važnost pomlađivanja postrojbe. Prema njegovim riječima, postrojba trenutačno raspolaže s 95 vatrogasaca od kojih je 89 profesionalaca.

Pomladili postrojbu

– U razdoblju od 2021. godine do danas pomladili smo postrojbu 30 posto i to je ključno, imamo mladost i iskustvo. Zahvaljujem Gradu Osijeku koji je vatrogascima osigurao zadovoljavajuće plaće, dodatke na posebne uvjete rada, božićnice, regres, uskrsnice, pomoć za novorođenu djecu i druge dodatke. Dobru suradnju imamo sa svim gradskim tvrtkama, tako da i Stožer civilne zaštite grada Osijeka izrazito dobro funkcionira. Imamo zaista veliku podršku svih, prije svega Grada i gradonačelnika – kazao je zapovjednik Ivković.

Naglasio je kako nemaju problema s financiranjem plaća i ostalih materijalnih prava, za razliku od pojedinih drugih postrojbi u Hrvatskoj.

Izvijestio je i kako postrojba godišnje obavlja oko 556 intervencija, a u odnosu na prošlu godinu, koja je bila izrazito teška za osječke vatrogasce, ove je godine 30 posto manje intervencija.

– Stožer civilne zaštite izuzetno dobro funkcionira, kada zatreba, sve gradske tvrtku su nam na raspolaganju, zaista imamo veliku potporu. Osječka je postrojba zasigurno najjača u Hrvatskoj i to smo dokazali svojim radom. Sudjelovali smo na intervencijama nakon potresa u Petrinji, redovito pomažemo gasimo požare u priobalju, specijalizirani smo za sve vrste ugroza i spremni smo odgovoriti na svaku kriznu situaciju – zaključio je Ivković.

Obilježavanje Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana nastavilo se polaganjem vijenaca kod Kapelice mira, na lijevoj obali Drave, uz molitvu za sve poginule vatrogasce, branitelje i druge stradalnike Domovinskog rata. Sutradan su na Trgu Ante Starčevića građani mogli pogledati izložbu vatrogasnih vozila i opreme.

storyeditor/2024-05-06/ZapresicB__1_.jpg U lipnju izložba na Šetalištu kardinala Kuharića Građani pozvani da fotografijama pokažu zašto vole grad Zaprešić storyeditor/2024-05-03/cazma_bb_foto.jpg Aktivno se natječu u disciplini endurance, odnosno u daljinskom jahanju Odlični rezultati Konjičkog kluba Arion u samo nekoliko mjeseci postojanja storyeditor/2024-05-03/bjelovar_a_foto.jpg Bjelovar u jačanju turističke pozicije Financirat će se kuće s bazenima koje daju dodatni sadržaj