Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
PROJEKT AGLOMERACIJE ZAPREŠIĆ

Novo specijalizirano vozilo vrijedno 3,8 milijuna kn

Foto: Grad Zaprešić
Vozilo će pomoći u održavanju pa će građani imati kvalitetniju odvodnju

Oko 3,8 milijuna kuna vrijedno je novo specijalizirano vozilo nabavljeno u sklopu projekta aglomeracije Zaprešić. Vozilo će ponajvećma služiti za ispiranje cijevi odvodnje.

Novosti iz Gradske uprave o infrastukturi i obnovi nakon potresa Zaprešić postao jedan od 24 grada u Hrvatskoj u koji je stigla 5G mreža

U svibnju stižu još dva vozila za pražnjenje septičkih jama, a već je ranije Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić dobila vozilo za CCTV inspekciju, ističu u toj komunalnoj tvrtki. Vrijednost cijelog projekta je 683,801.112 kuna, od čega je 71 posto financirano sredstvima Europske unije, 20 posto pokriva država, a devet posto Grad Zaprešić i okolne općine. Završetak svih radova očekuje se 31. prosinca 2023., s time da će u samom gradu Zaprešiću svi radovi biti gotovi do kraja 2021. godine.

– Radi se o izuzetno suvremenom i modernom vozilu koje će pomoći u održavanju te će na taj način građani imati kvalitetniju odvodnju. U sklopu nabave predviđena je i edukacija službenika koja odmah počinje, a vozilo kreće u uporabu odmah nakon edukacije – rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić Željko Majcen.

ZA VIR TURIZAM Oznake Safe travels i Safe stay in Croatia

Trenutačno je otvoreno 16 gradilišta u sklopu aglomeracije, a do kraja ožujka bit će ih 23. Upućena je zahvala građanima na strpljenju zbog izvođenja radova, ali i poruka o važnosti projekta kako bi ukupna pokrivenost vodno-komunalnom mrežom odvodnje na cijelom području aglomeracije bila 86, a na području grada Zaprešića čak 91 posto.