Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
I u Vinkovcima se nastavlja provedba projekta Zaželi

O 197 krajnjih korisnika u gradu skrbit će 33 osobe

U novoj fazi projekta Zaželi posebno se ističe da će se odvijati tijekom tri godine
1/3
Foto: Grad Vinkovci U novoj fazi projekta Zaželi posebno se ističe kako će se ona odvijati tijekom tri godine

Tijekom svoga boravka u Vinkovcima ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je 39 ugovora za korisnike projekta Zaželi s područja pet slavonskih županija. Kako je rečeno na svečanosti uručenja, projekti su vrijedni ukupno 43 milijuna eura, a za razliku od ranijih faza, ova će trajati tri godine.

– Želimo osigurati pomoć u kući na duže razdoblje za sve naše starije sugrađane koji tu vrstu usluge trebaju, a u kontekstu tržišta rada itekako je važno da imate sigurnost zaposlenja na tri godine, a ne kao dosad na nekoliko mjeseci pa čekate novi poziv – rekao je Piletić.

Tom prilikom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je da je nastavak projekta Zaželi sjajno zaokružena priča koja je višestruko korisna počevši od korisnika programa, preko osoba koje će se zaposliti i njihovih obitelji i u konačnici do cijele zajednice.

– Milijun i pol eura samo u Vinkovcima, a u cijeloj županiji preko 20 milijuna eura potvrđuje da je riječ o nastavku odličnog projekta koji je do sada sigurno obuhvatio najviše korisnika u Hrvatskoj. A onda i druga strana, ministar i sam premijer koji su razumjeli kako treba lobirati i proširiti projekt na sve prijavljene. Zato mi je iznimno drago da smo tu imali razumijevanja i da će sve jedinice koje su prijavile i prošle administrativnu provjeru u konačnici dobiti projekt Zaželi – rekao je Bosančić.

U novoj fazi projekta Zaželi posebno se ističe da će se odvijati tijekom tri godine
Foto: Vinkovci U novoj fazi projekta Zaželi posebno se ističe da će se odvijati tijekom tri godine

Najavio je kako se provedba očekuje iza Uskrsa te da će samo kroz nastavak projekta posao u Vinkovcima osigurati za 33 teško zapošljive osobe, neovisno o spolu, kao i da će oni skrbiti o 197 krajnjih korisnika.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić rekao je kako je u dosadašnjoj podjeli ugovora na području najistočnije hrvatske županije iskorišteno 24 milijuna eura.

– Ostala su još četiri prijavitelja koji će u sljedećem razdoblju potpisati ugovore. Najvažnije je da je mjera naišla na odličan odaziv kako kod pružatelja tako kod korisnika. Zapošljavamo teško zapošljive skupine, a izvaninstitucionalno itekako vodimo računa o ljudima kojima je pomoć potrebna, za koje ne postoji prostorna mogućnost smještaja u domove za starije i nemoćne, a iziskivalo bi velika sredstva – rekao je Dekanić. 

Nakon svete mise položeni su vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinalu Stepincu Položeni vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinala Stepinca Tijekom devetnice i na Stepinčevo u Krašiću rekordan broj hodočasnika KVALITETNA zajednica mora skrbiti o starijima Godina posvećena brizi za starije i nemoćne građane Centar za pomoć u kući – rijedak socijalni model Grad Našice na razini cijele Hrvatske izdvojio je najviše sredstava za subvencioniranje obrtnika iz gradskog proračuna Na razini cijele Hrvatske Grad Našice se istaknuo po izdvajanjima za obrtnike