Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
U Slavonskom Brodu počinje četvrta faza projekta "Zaposlena"

O 210 starih i bolesnih korisnika skrbit će 30 žena i muškaraca

storyeditor/2024-04-05/Zaposlena_1.jpg
Foto: Slavonski Brod Ugovor o projektu vrijedan 1,485.000 eura bespovratnih sredstava potpisala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača 14. veljače u Vinkovcima

Krajem ovog mjeseca počinje provedba četvrte faze projekta "Zaposlena".

U sklopu projekta bit će pružena podrška u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda, a cilj je smanjiti rizik od socijalne isključenosti i institucionalizacije.

Usluga potpore i podrške pružat će se tijekom 33 mjeseca provedbe za 210 osoba starijih od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom. O njima će skrbiti 30 teže zapošljivih žena i muškaraca koji će tako barem privremeno uploviti u svijet rada te stečenim kompetencijama, znanjem i iskustvom povećati svoje izglede za trajno zaposlenje.

Usluga uključuje organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba starih i nemoćnih osoba, uz isporuku paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Projekt "Zaposlena" faza IV – pružanje podrške provodi se u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi – prevencija institucionalizacije" u kojemu dužnost posredničkih tijela obnašaju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Ugovor o projektu vrijedan 1,485.000 eura bespovratnih sredstava potpisala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača 14. veljače u Vinkovcima.

Tijekom prošle godine u trećoj fazi ovoga projekta na šest mjeseci bila je zaposlena 31 žena za pružanje potpore i podrške za 229 starijih i nemoćnih osoba s područja Slavonskog Broda.

Cilj projekta "Zaposlena" je ublažiti rizik od siromaštva za žene kojima, zbog dugotrajne nezaposlenosti, prijeti socijalna isključenost i pad razine kvalitete života.

Na stranicama Grada Slavonskog Broda izašla su 32 natječaja za posao, za radnike na projektu, oglasa za posao voditelja ili voditeljice projekta i oglasa za posao projektnog asistenta ili asistentice, priopćeno je iz gradske uprave. 

storyeditor/2024-04-08/mladii.jpg Samobor raspisao javni poziv Čak 7000 eura više za programe i projekte udruga mladih storyeditor/2024-04-05/Cazma_b.jpg U planu je i dogradnja Područne škole Draganec Korak bliže jednosmjenskoj nastavi u Osnovnoj školi Čazma storyeditor/2024-04-05/a_ceralije_foto_kristijan_toplak.jpg Investicija od milijun eura Počeli radovi, Šumarija Ćeralije konačno će imati dom