Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
U planu je i dogradnja Područne škole Draganec

Korak bliže jednosmjenskoj nastavi u Osnovnoj školi Čazma

storyeditor/2024-04-05/Cazma_b.jpg
1/2
Foto: D. Kirin Nakon dugogodišnjeg planiranja i nastojanja da se realizira, projekt jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Čazma krenuo je u dobrom smjeru

Nakon dugogodišnjeg planiranja i nastojanja da se realizira, projekt jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Čazma krenuo je u dobrom smjeru.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je suglasnost na idejno rješenje za rekonstrukciju i dogradnju građevine Osnovne škole Čazma, smatrajući kako ono zadovoljava uvjete propisane Normativima dimenzioniranja prostora osnovnih škola u Republici Hrvatskoj 2022.

Građevina u kojoj je smještena Osnovna škola Čazma, nakon rekonstrukcije i dogradnje, imat će ukupnu bruto površinu 6291,31 m2, od čega će bruto površina dograđenog školskog dijela iznositi 1387,44 m2. Predviđa se rekonstrukcija i dogradnja novih devet učionica, s kapacitetom učionice 28 učenika i pratećim sadržajem.

U tijeku je izrada glavnog projekta, nakon čega slijedi ishođenje građevinske dozvole. Dogradnja će omogućiti prelazak Osnovne škole Čazma na održavanje nastave u jednoj smjeni u školskoj godini 2026./2027.

Nakon dugogodišnjeg planiranja i nastojanja da se realizira, projekt jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Čazma krenuo je u dobrom smjeru
Foto: D. Kirin Nakon dugogodišnjeg planiranja i nastojanja da se realizira, projekt jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Čazma krenuo je u dobrom smjeru

– Naša dugogodišnja nastojanja urodila su plodom. Vjerujem da će prelazak na jednosmjenski rad olakšati rad i podići kvalitetu nastave svih zaposlenika i korisnika Osnovne škole Čazma – istaknuo je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak. Podsjetimo, Grad Čazma je, nakon višegodišnjih nastojanja, od 2023. godine preuzeo osnivačka prava nad Osnovnom školom Čazma. U godinu i nešto dana, u OŠ Čazma uloženo je više od četvrt milijuna eura proračunskog novca, kako bi se podigao standard u toj ustanovi. Istaknimo samo kako je nedavno potpuno obnovljena školska kuhinja te su prvi put otkad postoji škola nabavljeni stolovi sa sjedalicama, kako bi djeca mogla obrok pojesti sjedeći.

U planu je i dogradnja Područne škole Draganec. Izrađeno je idejno rješenje za dogradnju. Osim dogradnje škole, u planu je i gradnja nove sportske dvorane. Dogradnjom se žele stvoriti uvjeti za potrebe jednosmjenske nastave. Sve postojeće i nove učionice, blagovaonica, zbornica i ostale prostorije, opremit će se novim namještajem i odgovarajućom IT opremom potrebnom za kvalitetno izvođenje razredne nastave u jednoj smjeni. 

 

storyeditor/2024-04-08/stipendije_1.jpg Ugovori o stipendiranju po načelu darovitosti i deficitarnosti zanimanja 'Svi oblici pomoći studentima idu u smjeru njihova povratka u županiju' storyeditor/2024-04-08/PXL_080424_112748349.jpg U ovu bolnicu bit će investirano 70,43 milijuna eura Otvorena obnovljena zgrada nove interne u sisačkoj bolnici storyeditor/2024-04-08/Zapresic_B__1_.jpg Riješena još jedna crna prometna točka u Zaprešiću Otvoren kružni tok, na prometnice stižu i nove nadzorne kamere