Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U ovu bolnicu bit će investirano 70,43 milijuna eura

Otvorena obnovljena zgrada nove interne u sisačkoj bolnici

storyeditor/2024-04-08/PXL_080424_112748349.jpg
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL PROŠLE GODINE nabavljena je oprema vrijedna više od osam milijuna eura, no ono što nedostaje je medicinski kadar
Ovo je prva dovršena zgrada od aktualnih sedam gradilišta u području Bolnice Sisak. Sad se moramo koncentrirati na medicinski kadar, kaže ravnatelj bolnice

Svečano je otvorena obnovljena zgrada nove interne u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku. Zgrada je stradala u potresu.

– Imamo sada predivnu novu zgradu nove interne, koja izgleda predivno i izvana i iznutra, koja je opremljena novom opremom. Prošle godine smo nabavili opremu u vrijednosti od više od osam milijuna eura. Govorim isključivo o medicinskoj opremi. Osim zgrade nove interne, osim zgrade bolničke kuhinje koja će biti gotova do kraja godine, kao i zgrade Pedijatrije, Citologije, Patologije, "Stare interne", dovršavamo i parkiralište od 78 parkirnih mjesta. Kad budu gotovi svi građevinski radovi, idemo u sanaciju prometnica koje se nalaze u krugu bolnice i oko nje, s dodatnim parkirnim mjestima – rekao je župan Ivan Celjak.

Novi stanovi

Izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik Domagoj Orlić je rekao kako je, u ovom je trenutku, u Sisku u izgradnji 11 višestambenih zgrada, s ukupno 209 stanova. U sljedećim tjednima započet će gradnja još devet višestambenih zgrada, od toga dvije u neposrednoj blizini bolnice koje će, nakon što prestane potreba za stambenim zbrinjavanjem u potresu stradalih stanovnika Siska, biti stavljene na raspolaganje bolnici za smještaj deficitarnih kadrova.

Izaslanica ministra Beroša, državna tajnica Marija Bubaš, napomenula je kako će 70,43 milijuna eura biti investirano u ovu bolnicu.

– Ovo je prva dovršena od aktualnih sedam gradilišta u području Bolnice Sisak. Sad, kad ćemo imati najmoderniju opću bolnicu u Hrvatskoj s novim zgradama i opremom, ono na što se moramo koncentrirati je medicinski kadar. Jer, bez njih zidovi i oprema ne znače ništa – rekao je ravnatelj Opće bolnice "dr. Ivo Pedišić" dr. Igor Vrga.

Prostor za tri odjela

Cjelovitu obnovu ove zgrade, izgrađene 1974. godine, provela je Sisačko-moslavačka županija, a vrijednost radova iznosi 6,3 milijuna eura. Nova interna opremljena je i suvremenom medicinskom opremom nabavljenom sredstvima Fonda solidarnosti EU.

U obnovljenoj zgradi, koja se sastoji od prizemlja i tri kata, ukupno je 47 bolničkih postelja. U njoj su smješteni Odjel infektologije, Odjel kardiologije s jedinicom intenzivnog liječenja i Odjel pojačane internističke skrbi s koronarnom jedinicom. U prizemlju zgrade je prijemna ambulanta, ali i praktikum za kabinetsku nastavu studenata preddiplomskih studija sestrinstva i učenika koji se u Srednjoj školi Viktorovac školuju za medicinske sestre i tehničare.

storyeditor/2024-04-05/WhatsApp-Image-2024-04-03-at-1_00_46-PM.jpeg Omiljeno javno igralište zasjalo novim sjajem Na Srednjiki obnovljena atletska staza i igrališta storyeditor/2024-04-04/sibenik_grad_za_mlade.jpg POS-ove stanove na Vidicima mlade obitelji plaćaju 1340 eura po kvadratu Šibenik drugi put zaredom dobio certifikat "Grad za mlade" storyeditor/2024-04-05/Screenshot_2024-04-05_at_13-57-18_Izaslanstvo_Zupanije_Sredisnja_Bosna_na_radnom_sastanku_kod_zupana_Bobana.png Župan Blaženko Boban dogovorio suradnju na području zdravstva Boban: Možemo jako puno pomoći našim ljudima u Središnjoj Bosni